'Adana patatesi de fiyatları düşürmeyecek'

'Adana patatesi de fiyatları düşürmeyecek'

Adana Çiftçiler Birliği 2. Başkanı Mutlu Doğru, umutla beklenen Adana patatesinin, fiyatları beklendiği kadar düşürmeyeceğini söyledi.

Ebubekir Koran'ın haberi:
 
Patatesin kilosunun piyasada 4 TL’ye kadar çıktığını hatırlatan Doğru, mayıs başı gibi piyasaya çıkacak Adana patatesinin fiyatı bir miktar düşürebileceğini ancak beklendiği kadar bir azalma olmayacağını ifade etti.

Fiyatların fazla düşmemesinde tohuma ayrılacak patatesin de etkili olacağının altını çizen Mutlu Doğru, “Patates kendisinden tohumlanan bir bitki. Toptan patates fiyatları şimdi 2-2.5 lira. Çiftçi de tohum olarak bu fiyattan patatesi alıp ekiyor. Bu da maliyeti ziyadesiyle artırıyor. Dolayısıyla mayısta çıkacak Adana turfanda patatesi de fiyatları fazla azaltmaz. Bir miktar düşmesi mümkün ancak artan maliyetlerden dolayı patates fiyatları yine Adana patatesinde de yüksek olur diye bekliyoruz.” Dedi. Şubat ayında etkili olacak hava şartlarının patates rekoltesini belirleyeceğini vurgulayan Doğru, “Piyasada daha fazla patates olabilmesi için şubat ayında don olayı yaşanmaması lazım. Bunun yanında şuanda kuraklık mevcut. Kanallara yeterince su bırakılabilecek mi, patateste mantar hastalığı olacak mı, bunların hepsi rekolteyi etkileyecek. Dolayısıyla rekolte sonucu da fiyatların düşüp düşmeyeceğinde etkili olacak.” diye konuştu.

Toptan patates fiyatıyla pazarda, markette satılan patates arasında uçurum olduğunun altını çizen Doğru, “Bu uçurumu oluşturan aracılar. Maalesef aracılar, hem üreticiden, hem de alıp depolayanlardan fazla kazanıyor. Toptan patatesin fiyatı 2-2,5 TL arasında. Bu fiyat markette ise 4 TL’ye kadar çıkabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.