Adana BTÜ'de Lisanüstü Eğitimler Devam Ediyor

Adana BTÜ'de Lisanüstü Eğitimler Devam Ediyor

Geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını veren Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisans eğitimleri açılan yeni bölümlerle devam ediyor.

 Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Nanoteknoloji ve Mühendislik bilimleri, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği programları tezli olarak, İş Sağlığı Güvenliği ve Gıda Mühendisliği programları ise tezsiz olarak açılmış durumda. Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde ise Girişimcilik ile Yönetim ve Organizasyon programlarında hem tezli hem tezsiz yüksek lisans eğitimi verilirken, İşletme programında tezsiz olarak eğitim veriliyor. Her iki enstitüde tezli programlar İngilizce olarak yürütülüyor.

Geçen ay kayıtları açılan programlara, 16 Ocak 2015 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Tezli programlara başvurabilmek için lisans derecesinde mezuniyet, ALES’ten en az 55, YDS veya eşdeğer bir sınavından en az 60 puan almış olmak gerekirken, tezsiz programlarda sadece lisans mezunu olma şartı aranıyor. Başvuru sahiplerinin enstitülerin internet adreslerinden online başvuru yaparak, gerekli belgeleri belirtilen tarihe kadar enstitülere şahsen onaylattırmaları gerekiyor.

Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.