Adalet tecelli etti: Başörtülü Merve Kavakçı büyükelçi oldu

Adalet tecelli etti: Başörtülü Merve Kavakçı büyükelçi oldu

Önce Meclisten sonra vatandaşlıktan çıkarılan Merve Kavakçı, önce vatandaşlığa alındı sonra da büyükelçi oldu

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Milletvekili seçildiği halde başörtülü olduğu için dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından "Burası devlete meydan okunacak yer değildir. Lütfen bu hanıma haddini bildiriniz!" sözleri ile önce Meclisten sonra vatandaşlıktan çıkarılan Merve Kavakçı, önce vatandaşlığa alındı sonra da büyükelçi oldu.

Dışişleri Bakanlığı'nda yaz dönemi kararnamesiyle çeşitli ülke ve merkezlere atanan bazı büyükelçiler belli oldu Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliğine Murat Mercan, Birleşmiş Milletler Viyana Daimi Temsilciliği görevine Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Ahmet Muhtar Gün, Kuala Lumpur Büyükelçiliğine Merve Kavakçı atandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun atanan büyükelçileri telefonla arayarak veya bizzat görüşerek görev yerlerini tebliğ ettiği öğrenildi.

KUALA LUMPUR BÜYÜKELÇİSİ

Yaz kararnamesiyle atanan büyükelçilerden bazıları şöyle:
"La Paz-Serap Özcoşkun, Manama-Kemal Demirciler, Seul-Ersin Erçin, Tokyo-Murat Mercan, Malabo-Şebnem Cenk, İslamabad-Mustafa Yurdakul, Tiflis-Ceren Yazgan, Valetta-Başak Türkoğlu, Sofya-Hasan Ulusoy, Kabil-Oğuzhan Ertuğrul, Birleşmiş Milletler Viyana Daimi Temsilciliği-Ahmet Muhtar Gün, Libreville-Süphan Erkula, Stockholm-Emre Yunt, Brüksel-Levent Gümrükçü, Gatemala- Süleyman Gökçe, Santa Domingo-Ela Görkem, Budapeşte- Akif Oktay, Kuala Lumpur-Merve Kavakçı." AA

BAŞÖRTÜLÜ SEÇİLİNCE ASKER VE LAİKLER AYAKLANDI

28 Şubat sürecinde kapatılan Refah Partisinin yerine kurulan Fazilet Partisi 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan seçimlerde 111 milletvekili çıkararak meclisteki yerini aldı. Bu vekillerden biri de İstanbul’dan seçilen Merve Kavakçı’ydı. Merve Kavakçı’nın milletvekili seçilmesi ilk günden itibaren ülkede başörtüsü konusunu gündemin birinci maddesi haline getirdi. Mecliste başörtüsüyle yemin edip etmeyeceği tartışmaları başladı. Gazetelere yansıyan haberlere göre Milli Güvenlik Kurulunda komutanlar Merve Kavakçı’nın başörtüsüyle yemin etmek istemesini “iyi bir işaret değil" şeklinde yorumluyorlardı. Meclis geçici başkanı Septioğlu’na ise Atatürk’ün kıyafet kararnamesi gösteriliyor ve Merve Kavakçı’nın başörtüsüyle meclise Genel Kuruluna giremeyeceği, yemin edemeyeceği hatırlatılıyordu.

ECEVİT "BU HANIMA HADDİNİ BİLDİRİN" DİYE BAĞIRMIŞTI

İstanbul Milletvekili seçilen Merve Kavakçı 2 Mayıs Pazartesi günü Yüksek Seçim Kurulundan mazbatasını aldıktan sonra Meclisin açılış oturumuna katılmak için Genel Kurul Salonuna geldi. Merve Kavakçı’nın başörtüsüyle meclis Genel Kuruluna girmesi üzerine Demokratik Sol Parti milletvekilleri sıralara vurarak ve yuhalayarak, "dışarı dışarı" diye tempo tutarak protestolara başladılar. Ardından ise DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit Meclis kürsüsüne gelerek şu cümleler ile bağırdı: "Burası hiç kimsenin özel yaşam mekanı değildir. Burası devletin en yüce kurumudur. Burada görev yapanlar devletin kurallarına uymak zorundadırlar. Burası devlete meydan okunacak yer değildir. Lütfen bu hanıma haddini bildiriniz!"

VATANDAŞLIKTAN BİLE ÇIKARILDI

Bülent Ecevit ve DSP milletvekillerinin şiddetli protestoları altında Merve Kavakçı genel kurul salonundan milletvekili yeminini edemeden ayrılmak zorunda kaldı. Mecliste yaşanan bu krizin ardından Merve Kavakçı’nın aynı zamanda Amerikan vatandaşı olduğu yönünde bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Bu gelişmelerin ardından Merve Kavakçı Bakanlar Kurulu kararı ile vatandaşlıktan çıkarıldı. 

İLAHİ ADALET TECELLİ ETTİ: MERVE KAVAKÇI VATANDAŞLIĞA GERİ ALINDI, BÜYÜKELÇİ OLDU

Merve Safa Kavakçı'nın Türk vatandaşlığının kaybettirilmesinin yürürlükten kaldırılması kararı 3 Temmuz 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Bakanlar Kurulu kararında, “Merve Safa Kavakçı'nın Türk vatandaşlığının kaybettirilmesine dair 13.05.1999 tarihli ve 99/12827 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının yürürlükten kaldırılması hakkındaki ekli kararın yürürlüğe konulması; İçişleri Bakanlığının 15.05.2017 tarihli ve 69101 sayılı yazısı üzerine Bakanlar Kurulu'nca 26.05.2016 tarihinde kararlaştırılmıştır” denildi. Bugün ise Kuala Lumpur'a büyükelçi olarak atandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum