Adalet Bakanlığı 16 bin memur ne zaman alınacak? Şartları neler?

Adalet Bakanlığı 16 bin memur ne zaman alınacak? Şartları neler?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ dün öğlen saatleri itibari ile Adalet Bakanlığı'na büyük bir memur alımı olacağının müjdesini verdi. Memur olmak isteyen yüz binlerce kişi bu defa gözünü kulağını Adalet Bakanlığı'na çevirdi. Peki 16 bin memur ne zaman alınacak?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısı esnasında memurluk bekleyenlere büyük bir müjde vererek, Adalet Bakanlığı bünyesine 16 bin memur alımı yapılacağını duyurdu. 2016'nın son dönemini KPSS  ve memuriyet sınavlarına hazırlık ile geçiren yüz binlerce kişi için ise yepyeni bir fırsat doğdu.

Adalet Bakanlığı'nın 16 bin memur alacağını duyurması ile birlikte internette pek çok kişi; Adalet Bakanlığı Hangi pozisyonlara memur alacak? Adalet Bakanlığı memur olma şartları neler? Adalet Bakanlığı memur alımı ne zaman? gibi soruları sormaya başladı.

Adalet Bakanlığı 16 bin memur alımı ne zaman?

Bekir Bozdağ'dan veya Adalet Bakanlığı'ndan konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil. Fakat ilk gelen duyumlar 16 bin memur alımının Aralığın ortasından sonra veya 20'si gibi başlayacağı yönünde. Bozdağ'dan veya Bakanlıktan konu ile ilgili duyuru geldiği an sizlerle paylaşacağız.

Adalet Bakanlığı Hangi Pozisyonlara memur alacak?

Yine alınan bilgilere göre icra katibi, zabıt katibi, mübaşir, teknisyen, şoför, kalöriferci, infaz koruma memuru, infaz koruma kâtibi. Hakim ve savcı alımları olacağı yönünde. Hakim ve Savcı alımı Adalet Bakanlığı'nın zaten planladığı alımlardı. Diğer alanlar için ne kadar kadro açılacağı ise henüz belli değil.

Adalet Bakanlığı Personel Alım Şartları nelerdir?

Alım yapılacak pozisyonlara göre KPSS Şartı elbette ki mevcut olacak. Fakat diğer şartlar alımlar netleştikten sonra belli olacak. Hakim ve Savcı alımları için şartlar önceden belirtildi.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.