Ada ülkesinde ilk cami için geri sayım başladı

Ada ülkesinde ilk cami için geri sayım başladı

Müslüman Vakfı, ülkedeki ilk caminin yapımına başlamak için gün sayıyor

İzlanda'daki Müslüman Vakfı, ülkedeki ilk caminin yapımına başlamak için gün sayıyor
 
İzlandalı Müslümanlar ülkenin ilk camisinin yapımına önümüzdeki hafta başlamaya hazırlanıyor. İzlanda'nın Reykjavik kentinde yapılması planlanan cami için kent konseyi geçtiğimiz yıl inşaat izni vermişti. 
 
İzlanda Müslümanları Vakfı başkanı İbrahim Sverrir Agnarsson son durumla ilgili yaptığı açıklamada, ülkenin ilk camisinin inşaatına başlamak için artık son aşamaya geldiklerini, önümüzdeki hafta inşaatın başlayacağını söyledi. Adada bulunan bin 200 Müslüman'ın katkılarıyla yapılması planlanan caminin 8 bin 600 adım kare genişliğinde olacağı ifade ediliyor.
 
Ancak İzlanda'daki bazı gruplar cami yapımına karşı olduklarını belirtiyor. Sosyal medya üzerinden organize olan birtakım İslam düşmanı gruplar, cami inşaatının olacağı yere kesik domuz başı ve yırtılmış Kur'an-ı Kerim sayfaları bıraktılar. 
 
İBADETHANENİN REFARANDUMU OLMAZ
 
İzlanda İlerleme Partisinden Sveinbjorg Birna Sveinbjorsdottir, cami yapılması kararının tartışmaya açılmasını ve oylamaya sunulmasını istediklerini söyledi.
 
Ancak, İzlanda-Filistin Vakfı Başkanı Selman Tamimi bu teklifin adil olmadığını dile getirdi ve "Kiliselerin yapılması için referandum yapılmadığı gibi diğer ibadethanelerin yapılmasının da referanduma bağlanmasını istemiyoruz. İnsan haklarının referandumu olmaz" ifadelerini kullandı. 
 
İzlanda'da yapılması planlanan cami büyük bir mescid, bir konferans salonu ve bir kütüphaneyi içerecek.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.