Açlıktan ot toplayanları bile vuruyorlar

Açlıktan ot toplayanları bile vuruyorlar

Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermük mülteci kampındaki kuşatmanın devam etmesi nedeniyle açlıktan ölümlerin önüne geçilemiyor.

Rejimin kuşatması altındaki kampta yiyecek ve ilaç stokları aylar önce tükendi. Son 3 ayda 130'dan fazla kişi açlık nedeniyle can verdi. BM'in gönderdiği yardım kolileri ise yetersiz kaldı.

Yermük'te 18 bini Filistinli mülteci olmak üzere toplam 40 bin kişi açlık ve salgın hastalıklarla mücadele ediyor. Kuşatma altındaki kamp diğer yandan da bombalara hedef oluyor.

Kampın sakinlerinden Rami el Seyid, “açık hava hapishanesinde yaşam mücadelesi veriyoruz, dışarı çıkmak içeri girmek yasak burası açık hava hapishanesi gibi ama inanın gerçek bir cezaevi buradan daha iyi çünkü cezaevlerinde yiyecek var güvenlik var oysa biz burada açız ya açlıktan ya da bombalardan ölüyoruz” dedi.

Yavaş yavaş ölüme terkedildiklerini ve her geçen gün ölüme biraz daha yaklaştıklarını söyleyen Rami el Seyid, “çocuklar sokaklarda aç, babalarını durduruyorlar, yalvarıyorlar ‘ne olur bir lokma yiyecek verin' diye ama burada bütün babalar çaresiz çünkü kimse çocuklarının karınlarını doyuramıyor” diye konuştu.

Kedi ve köpek etleriyle ağaç dalları ve otların yendiği Yermük'teki açlık dramını anlatan el Seyid, “mecburen ot yiyoruz ama otlar çok acı, suyla kaynatıp, çorba yapıyoruz fakat ot toplamak da o kadar kolay değil çünkü yeşillik alanlara gitmek tehlikeli o bölgeler açık alan olduğu için direk hedef oluyoruz ve keskin nişancıların ateşine maruz kalıyoruz” dedi.

“Açlığın resmini görmek için Yermük sokaklarınabakın” diyen el Seyid, “burada sokaklar zayıflamış, yüzleri çökmüş insanlarla dolu çünkü herkes ya günlerdir aç ya da ara sıra karnını doyurabiliyor” şeklinde konuştu.

Geçen hafta 7500 gıda kolisinin geldiği Yermük'te yardım dakikalar içinde tükendi. BM heyeti kamp nüfusunun sadece yüzde 10'una yardım dağıtılabildiğini söylerken geri kalanların yardımdan faydalanamadığını ve bir dahaki iznin verilip yeni bir yardım konvoyunun girişinin beklendiğini söyledi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.