Açlık grevindeki gazetecinin durumu kötüleşiyor

Açlık grevindeki gazetecinin durumu kötüleşiyor

Filistinli esir gazeteci El-Gig'in devam ettiği açlık grevinde, sağlık durumu gittikçe kötüleşiyor

El-Ufule Hastanesi'nde açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esir gazeteci Muhammed El-Gig'i ziyaret eden doktor Afuv İğbariyye, El-Gig'in sağlık durumunun çok kötü olduğunu söyledi.

76 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esir gazeteciyi dün (8 Şubat Pazartesi) hastanede ziyaret eden İğbariyye, El-Gig'in sağlık durumundaki kötüleşmenin geri dönülemez bir noktaya ulaşmasından endişe edildiğini belirterek, o noktaya ulaşılınca artık doğru bir şekilde yapılacak tedavinin de işe yaramayacağını ifade etti.

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan İğbariyye, esir gazeteci Muhammed El-Gig'in her an bilincini kaybedebileceğini, o durumda hastanenin zorunlu olarak bir takım tedaviler uygulayacağını fakat tedavilerin artık işe yarayamayabileceğini söyledi.

Açlık grevini sürdüren El-Gig'in sol tarafında acılar hissettiğini bildiren İğbariyye, bu durumun Filistinli esirin sağlık durumunda bir takım kötü gelişmeler olmasının yakın olduğu anlamına geldiğini belirtti.
Doktor Afuv İğbariyye, El-Gig'i muayene ettiğini ve sağlık durumunun kötü olduğunu kendisine söylediğini ifade 1ederek, Filistinli esir gazetecinin durumunun farkında olduğunu ve buna rağmen serbest bırakılıncaya kadar açlık grevini sürdürmekte kararlı olduğunu söyledi.

İdari hapis cezasını protesto için 75 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli gazeteci Muhammed El-Gig'e destek amacıyla El-Halil ve Nablus kentlerinde gösteriler düzenleniyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.