Açlık grevindeki esirlere destek

Açlık grevindeki esirlere destek

İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli esirlere destek için Gazze’de gösteri düzenlendi.

Kızılhaç binası önünde “Eski Özgür Kadın Esirler” Hareketi’nin düzenlediği gösteriye katılan tutuklu yakınları, İsrail’in idari tutuklama politikasını protesto etti.

Uluslararası toplum ve insan hakları kuruluşlarından Filistinlilerin özgürlüğü için harekete geçmesini isteyen göstericiler, “İdari tutuklamalara hayır”, “Ayakta ölürüz, boyun eğmeyiz” yazılı pankartlar açtı.

Eski Özgür Kadın Esirler Hareketi Başkanı Fatma el-Halebi, burada yaptığı konuşmada, “İdari tutuklularla dayanışmak ve bu meseleyi uluslararası platformlara taşımak amacıyla bir araya geldik. Filistinli gruplardan esirlerin özgürleştirilmesi için devreye girmesini ve gerekeni yapmasını talep ediyoruz” dedi.

İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak “idari tutuklama” adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyuyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.

Bu durumu protesto eden 120’si “idari tutuklu” yaklaşık 200 Filistinli, 24 Nisan’dan bu yana açlık grevini sürdürüyor.

Gazze’deki Filistin Hükümeti Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 5 bin 200 Filistinli tutuklu bulunuyor.

Tutuklulardan yaklaşık 80’inin ise ciddi sağlık sorunları olduğu belirtiliyor.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.