Açılım kapanmaz

ÜSTADIN CANLI HATIRALARI

Yeni bir haftaya girerken ağabeylerle ilgili hastalık haberleri almanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Hac farizası için Suudi Arabistan'a giden Mustafa Sungur ve Abdullah Yeğin ağabeyler sırayla rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldırlar. Önce Sungur ağabey çok ciddi bir rahatsızlık geçirdi. Kısa bir tedavi sürecinden sonra şükürler olsun ki iyileşti. Sungur ağabeyle ilgili gelişmeleri yazarımız Said Özadalı yakından takip etti. Özadalı, Sungur ağabeyle hastalığı ve sonrasında iletişimini devam ettirdi. Bugün ikinci bölümünü yayınladığımız ilginç sohbeti ilginize sunuyoruz.

Dün de Abdullah Yeğin ağabeyle ilgili üzücü haberi aldık. Haberde de yer aldığı gibi Arabistan'da rahatsızlanan Yeğin ağabey İstanbul'a gelir gelmez hastaneye kaldırıldı. Doktorlar bir türlü düşmeyen yüksek ateşe müdahale etmeye çalışıyorlar. Yeğin ağabeyle ilgili gelişmeleri de yazarımız Abdurrahman Iraz takip ediyor. Hatırlanacağı gibi Yeğin ağabeyin yakın bir tarihte Risale Haber'de çok ayrıntılı bir röportajı yayınlanmıştı.

Ağabeylerin hastalık haberleri dualara vesile oldu. Yurtiçinden ve dışından binlerce sevenleri ağabeyler için dua etti, cevşen okudular.

Buradan bir kez daha muhterem ağabeylerimize şafi-i hakikiden acil şifalar diliyor, Üstad Bediüzzaman'ın canlı hatıralarını yakından takip ettiğimizi bir kez daha hatırlatmak isteriz.

***

NEDEN MEZAR MESELESİ?

Geçen haftanın dikkat çeken bir gelişmesi de Üstad Bediüzzaman'ın kabri ile ilgili gelişmelerdi. Alevi bir grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ederek aralarından Said Nursi'nin de bulunduğu Seyit Rıza, Şeyh Said gibi nerede gömülü oldukları bilinmeyenlerin kabirlerinin bulunmalarını istedi. Aradan bir kaç gün geçtikten sonra Başbakan Erdoğan bürokratlara "mezarları bulun" talimatını verdi.

Bu gelişme üzerine Risale Haber olarak Bediüzzaman Said Nursi'nin talebeleri başta olmak üzere Nurculuk üzerine değerli çalışmaları olan uzmanlara mezar meselesini sorduk. Bugünden itibaren yayınlayacağımız mezar tartışmasında çok farklı fikirleri okuma imkanı bulacaksınız.

Bediüzzaman'ın mezar meselesi bilindiği gibi Nur talebelerini öncelikli bir meselesi değil. Zira Üstad Bediüzzaman mezarının bilinmemesini vasiyet etmişti. Ancak yaşanan son gelişmeler Nur talebelerinin inisiyatifi dışında gelişti. Ortaya çıkan veya çıkabilecek yeni gelişmelere karşı Nur talebelerinin ne düşündüğü kamuoyunca bilinecek.

***

ERGENEKON VE DEMOKRATİK AÇILIM

Türkiye yeni bir dönemin sancılarını yaşamaya devam ediyor. Beyaz bir sayfaya az kaldı. Ergenekon davası bu sayfaya ulaşmanın en önemli temel taşlarından biri. Süreç öyle veya böyle işliyor. Risale-i Nur'da yer alan "Zındıka Komitesi" tarifine birebir uyan Ergenekon meselesi Türkiye'nin aydınlık geleceğine ulaşmak için çok önemli bir kilometre taşı.

Elbette siyasi ve bürokratik irade üzerine düşeni yapmaya çalışıyor, yapıyordur, yapmalıdır. Ancak unutulmamalıdır ki kangren haline gelmiş bu mesele bugünden yarına çözülecek gibi değil. Perde altında büyük bir bilek güreşi yaşanıyor. Kimi zaman Ergenekon taraftarları kimi zaman karşıtları mesafe katediyor. Her ne olursa olsun bunlar bizi kesinlikle umutsuluğa sevketmiyor. Zira fotoğrafın bütününe bakabilenler ufak tefek olumsuz gelişmelere göre hareket etmezler. Biliyoruz ki, "Eğer sivrisinek tantanasını kesse, bal arısı demdemesini bozsa, sizin şevkiniz hiç bozulmasın, hiç teessüf etmeyiniz"...

Aynı durum demokratik açılım konusunda da geçerli. Kimi terörden geçindiği için açılımı "kapatmaya" uğraşıyor. Kimi bu marazın bitmeyeceğine kendini inandırdığı için olumsuz bakıyor. Kimi ise sırf siyaseten muhalif olduğu için açılımın akamete uğramasına neredeyse duacı konumunda.

Neticede açılım meselesi de bu saatten sonra kapanmayacak şekilde gündeme geldi ve bazı tabuları yıktı.

Türkiye artık geri dönüşü olmayan bir yola girdi. Manevi hizmetlerin dolu dizgin yürüdüğü bir ortamda elbetteki derin problemler de birer birer çözülecek.

***

Risale Haber, geçtiğimiz ay sessiz sedasız bir şekilde birinci yıl dönümünü tamamladı. Bu süre zarfında giderek büyüyen Risale Haber bugün itibariyle Türkiye dışında 128 ülkeden izlenmekte. Özgür bir müzakere platformu olmasına özen gösterdiğimiz Risale Haber, inşallah bu özelliğini sürdürecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum