Açılan mescid İslam'ı araştıran Kore'lilere hizmet ediyor

Açılan mescid İslam'ı araştıran Kore'lilere hizmet ediyor

Güney Kore'nin başkenti Seul'de bir grup Müslüman öğrenci yoğun çabaları sonucunda okudukları okulda mescid açmayı başardı.

Güney Kore'de son yıllarda İslam dinine olan ilgi giderek daha da artıyor. İslam ülkelerinden bu ülkeye gelen Müslüman öğrencilerin yardımları ve yerel halkın merakı sayesinde şu ana kadar yüzlerce Koreli İslam dinine ihtida etti. 

Başkent Seul'de Kyung Hee Üniversitesi'nde bir grup Müslüman öğrenci, İslam'a olan ilginin verdiği cesaretle okulda bir mescid açmayı başardı. Şimdiye kadar okulun konferans salonunda Koreli öğrencilerle bir araya gelen Müslüman öğrenciler, artık onları mescidde de ağırlıyor. 

Üniversitedeki Müslüman öğrenci cemaatinden Ürdünlü 28 yaşındaki Muhammed, Korea Herald Gazetesi'ne konuyla ilgili verdiği demeçte, okuldaki faaliyetleri ve yerli halkın İslam dinine olan ilgisini anlattı. 

Muhammed, üniversitedeki mescidde vakit namazları sırasında Korelilerin de gelerek, İslam diniyle ilgili bilgi edinmeye çalıştığını ve bunun için yoğun çaba harcadıklarını söyledi. 

Ürdünlü Muhammed, "2010 yılında buraya geldiğimde insanlar Müslümanlara ya da mescid isteyenlere karşı soğuktular. Tabi benim gibi insanlar için sorunlu bir durumdu bu" dedi. 

"Sonraki yıllarda diğer dinlerden insanlarla bir diyalog ortamı oluştu. Bir arada yaşamanın yollarını bulmak için çeşitli çözümler ürettik" diyen Muhammed, bunun bir parçası olarak Müslüman derneklerden okula ücretsiz Arapça kursu açmalarını tavsiye ettiklerini, bunun yanında İslam dinini anlatan seminerler ve konferanslar düzenlemelerini talep ettiklerini ifade etti.

ARAPÇA ÖĞRENMEK İSTEYENLERİN SAYISI ARTIYOR

Markaz Arabic Center'ın yöneticisi Kim Sang-Kyu, ülkede Arapça'ya ilginin ilginç bir şekilde arttığını açıkladı. 

Kim, "Üç yıl önce, iki öğrenci Arapça öğrenmek için merkezimize geldi. Şimdi ise yüzden fazla öğrenci Arapça öğrenmek için merkezimize başvurmuş durumda" dedi. 

"Arapça konuşanların çoğunluğu Müslüman. Arapça öğrenmeye gelen Koreli öğrenciler İslam hakkında bilgi edinmeleri bu büyük bir şans" diyen Kim, İslam dinine ilgi duyan Korelilerin cuma günleri Seul'deki camiyi de ziyaret ettiklerini belirtti. 

Güney Kore'de tahminlere göre 135 bin dolayında Müslüman nüfus yaşıyor. Bunların yüzde 30'una yakın bir kısmının yerli halktan oluştuğu tahmin ediliyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.