Acil aramaların yüzde 86'sı gereksiz çıktı

Acil aramaların yüzde 86'sı gereksiz çıktı

Çankırı'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yıl içerisinde gelen 130 bin 958 çağrıdan yüzde 14'ünün vaka olarak değerlendirildiği yüzde 86'sının ise gereksiz arama olduğu belirtildi

Çankırı'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yıl içerisinde yapılan aramaların yüzde 86'sının "gereksiz çağrı" olduğu bildirildi.

Çankırı Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2015 yılı 1 Ocak ile 29 Kasım tarihleri arasında 112 Acil Çağrı Merkezi'nin 130 bin 958 kez arandığı belirtildi.
Açıklamada 1-5 Aralık'ın "112 Haftası" olduğu belirtilerek bu acil çağrı numarasının 24 saat her türlü hattan aranabildiği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çankırı'da112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2015 yılı içerisinde gelen toplam çağrı sayısı 130 bin 958 olup, bu çağrıların  yüzde 14'ü vaka olarak değerlendirilmiş, yüzde 86'sı ise gereksiz aramalardır. Halkımıza hizmet vermek için çalışan 112 Acil Sağlık Hizmetleri personeli bilinçsiz ve art niyetli kişilerin amaç dışı aramaları nedeniyle görevini yerine getirmekte sıkıntı yaşamaktadır. 112 çalışanlarının en önemli sorunlarının başında asılsız ihbar, adres yetersizliği ve trafikte ambulansa yol verilmemesi gelmektedir."
Halkı bilgilendirme amacıyla çeşitli çalışmalar yapılacağı kaydedilen açıklamada, vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerektiği vurgulandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.