Açıkta satılan süte dikkat

Açıkta satılan süte dikkat

Eskişehir'de süt ve süt ürünleri imalathanelerine yapılan operasyon, ürünlerin sağlıksız koşullarda üretim yapıldığını gözler önüne serdi.

Yapılan denetimlerde ele geçirilen süt ürünlerinin tamamının insan sağlığını tehdit edecek mikrop ve bakterilerle dolu olduğunu tespit eden yetkililer, vatandaşları açıkta satılan gıda maddelerini asla tüketmemeleri konusunda uyardı.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi zabıta ekipleri, sağlıksız koşullarda süt ve süt ürünleri imalatı yapan dükkânlara yönelik operasyonlar düzenledi. Zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen gıda denetimlerinde, 43 mahalledeki imalathaneler incelendi. Ani operasyonlarda sağlıksız koşullarda satışa sunulan gıda maddelerini vatandaşların sofralarına girmeden imha eden ekipler, imalathanelerde gördüğü manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Özellikle süt ve süt ürünlerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde inanılmaz görüntülere şahit olan zabıta ekipleri, mikrop yuvası haline gelen süt ve süt ürünlerini kısa süre içerisinde imha etti.

Yapılan denetimler sonunda ele geçirilen süt ürünlerinin tamamının insan sağlığını tehdit edecek mikrop ve bakterilerle dolu olduğunun tespit edildiğini belirten yetkililer, vatandaşlara 'açıkta satılan gıda maddelerini asla tüketmeyin' çağrısında bulundu. Denetimlerin sadece açıkta satılan gıda maddeleri ile sınırlandırılmadığını ve sorumluluk alanında faaliyet gösteren tüm gıda satış yerlerini de kapsadığını vurgulayan yetkililer, halkın sağlığını tehdit edecek nitelikte satılan gıda maddelerinin vatandaşların sofrasına girmesine kesinlikle müsaade edilmeyeceğini ifade etti.

Vatandaşların da tüketecekleri gıda maddelerine dikkat etmesi gerektiğini ifade eden belediye yetkilileri, yapılan denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirtti.

Cihan