Açık hat mağdurlarının çilesi bitmiyor!

Açık hat mağdurlarının çilesi bitmiyor!

Kullanıcılara, farklı operatörlere ait numaralar için "faturanızı ödeyiniz" mesajı gönderildiği iddia edildi. Durumu araştıran aboneler ise isimlerine bile kayıtlı olmayan bu hatların borçlarından sorumlu tutulmalarına anlam veremiyor.

Şikayetvar'ın haberine göre: Açık hat mağdurlarının başına gelenlerden sonra şimdi de kullanıcılara, abonesi olmadıkları operatörler tarafından "faturanızı ödeyeniz" uyarısı yapılıyor. Farklı operatörlerin gönderdiği bu SMS'ler yüzünden tedirgin olan vatandaşlar, gerekli araştırmayı yaptıklarında numaraların kendi isimlerine dahi kayıtlı olmadığını öğreniyor. Faturalara itiraz eden kullanıcılar, ödemedikleri takdirde yasal işlem başlatılmasından korktuklarını da ifade ediyor.

Bu mesajlardan etkilenip asla faturaları ödemeyin uyarısında bulunan kullanıcıların şikayetleri şöyle:

"Bugün saat sabah 10.04'te fatura bilgi adında telefonuma sizin kanalınızla bir SMS gönderildi. SMS' in içeriği -----602227 numaralı hatta ait 84,20 TL borcunun olduğunun gelen aramalara kapanmaması için ödeme yapılması gerektiği hakkında bilgi verilmiştir. Benim adıma böyle bir hat yok. Kullanmadığım adıma olmayan bir hattın borç bilgilendirilmesinin telefonuma SMS aracılığı ile iletilmesi ne kadar etik?

"Adıma kayıtlı olan hattım için telefonuma gelen mesajda adınıza kayıtlı ***** no'lu telefonun 136.50 TL borcu olduğu yasal işlem başlatılacağı bildiriliyor. Müşteri hizmetlerini aradım,benim faturalı hattım bulunmadığını söyledim ama rahatsız oldum. Mobil hat sorgulamaya girdim adıma kayıtlı telefon bulunmadığını gördüm"

"Faturasız hattımı faturalıya çevirmek için gitmiş olduğum bayide adıma ait olmayan telefon numarasına ve kendisini hiç görmediğim adının sadece baş harfleri olan M.S. isimli şahsın 710 TL'lik borcu yüzünden borcun sanki benim borcummuş gibi gösterilmesine ve ayrıca faturasız olan hattımın nasıl oluyor da 710 TL'lik bir fatura çıkarılmış olmasını hiçbir anlam vermedim. Bu durumu bana bir yetkili açıklayabilir mi? Ayrıca geçmişe dönük borç sorgulaması yapıldığında herhangi bir adıma borç olmamasına rağmen başkası adına ait olan numara ve kişiye ait olan borç nasıl oluyor da benim kendi hattım üzerimden değerlendiriliyor."

sikayetvar.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.