Acı biberle ağrılarınızı dindirin

Acı biberle ağrılarınızı dindirin

Acı biberin içinde bulunan kapsaisin isimli madde ve söğüt kabuğu, ağrıların dindirilmesinde etkili oluyor.

Hayat kalitesini neredeyse sıfıra düşüren ve sahibine dayanması güç acılar hissettiren bel ağrıları, duyduğunuz acının yanında hareketlerinizi de kısıtlıyor olması sebebiyle rutin işlerinizi dahi yapmanıza engel olur. Doktorunuza danışmak ve uygun gördüğü taktirde uygulamak koşuluyla birkaç doğal yöntemden bahsetmek istiyoruz. Bugün, dünyaca ünlü Dr. Mehmet Öz'ün güven veren araştırmalardan derlediği takviyeleri sizinle paylaşacağız. Bunlar ağrılarınızın azalmasına ve daha yaşanır şartlara kavuşmanıza yardımcı olabilir.

İşte doğal yöntemlerden birkaçı...

Söğüt kabuğu: Araştırmalar, asprinle aynı kökten gelen söğüt ağacı kabuğunun; aspirin ve türevlerinden daha etkili olduğunu gösteriyor. 

Muskat: Bu mucize baharat, ağrıları dindirmede çok etkili. Aktardan alacağınız muskat yağından sadece üç damla kullanmanız yeterli. 50 ml. zeytinyağı ve üç damla muskat yağını karıştırıp ağrılı bölgeye günde üç kez hafif masaj yaparak uygulayın. 

Kapsaisin: Bibere acılık veren kapsaisin, ağrıları dindirir. Biber ne kadar acıysa, kapsaisin oranı o kadar yüksektir. Piyasada kapsaisin içerikli pek çok krem bulunuyor. Güvenilir markaların piyasaya sürdüğü kapsaisin içerikli kremi, ağrıyan bölgeye günde üç kez masaj yaparak uygulayın. Biraz yakacaktır; alerjik bir durumunuz yoksa bunu önemsemeyin. 

B12 vitamini: B12 vitamini, sinirlerin etrafında koruyucu bir tabaka oluşmasını sağlayarak mucizevi bir etki gösterir. Bu koruyucu ile kaplanan sinir uçları, ağrı oluşturamazlar. Ancak B12 alırken kullanım dozuna dikkat etmelisiniz. Günde 1-2 mg B12 vitamini, ağrılarınızı dindirmek için yeterlidir. 

Eklem ağrılarılarınızı hafifletin
Eklemlerimiz, hareket etmemizi sağladıklarından tüm iskelet sistemimizin en önemli parçasıdır. Genç yaşlarda, yani eklemlerimiz yıpranmaya maruz kalmadan önce, pürüzsüz bir yüzeye sahiptirler. Yaşın ilerlemesiyle, doğal yağlanma ve kıkırdak işlevinin azalması gibi sebeplerle pürüzsüzlüklerini kaybetmeye başlarlar. Bu durum, dayanılmaz ağrıları ve işlev kayıplarını beraberinde getirir. Eklem ağrılarından şikayeti olanlar için uygulaması kolay iki tavsiyemiz olacak:

Hint buhuru: Boswellia olarak da bilinen bu özüt, kıkırdak hasarını azaltır. Hint buhurunu alırken, özüt konsantrasyonun en az yüzde 40 olmasına özen gösterin. Eklem ağrılarını azaltmak için, günde en az 300 mg. Hint buhuru almanız yeterli. 

Zencefil: Zencefilin içerdiği yağlar, eklem bölgesinde gelişen iltihaplanmayı azaltır. Bu da ağrılarınızın dinmesini sağlar. Tadı nedeniyle tüketmekte zorlandığınız zencefili; sıcak su ve limonata gibi sağlıklı bir içeceğe karıştırabilirsiniz. Yedi gün boyunca bir çay kaşığı toz zencefili bir bardak içeceğinize karıştırıp için. Zencefil kapsül ya da tabletlerini tercih ediyorsanız, günde 1-4 gram olmak koşuluyla tüketebilirsiniz. 

kadınvekadın

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.