Açe'nin yetim kızları

Açe'nin yetim kızları

İHH 2004 yılında meydana gelen tsunamide yetim kalan kız çocukları için Açe'de bir yetimhane kurdu. Yetimhanede kalan Açeli kızların üniversiteyi bitirinceye kadar tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), 2004 yılında meydana gelen tsunamide yetim kalan kız çocuklarına sahip çıkarak onlar için Açe'de bir yetimhane kurdu. İHH, yetimhanede kalan Açeli kızların üniversiteyi bitirinceye kadar tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. 

Yetimhanenin eski sorumlularından Reşat Başer, yetimhane ile ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetimhane projesinin 2004 yılındaki tsunami sonrası yetim kalan Açeli kızlara yönelik olarak başlatıldığını belirterek, "Yetimhaneyi kurduktan sonra, 70 yetim Açeli kızımıza sahip çıktık. Daha sonra bu kızlarımız hayata atıldı, yerlerine yeni yetim kızlarımız geldi. Daha sonraları bölgede yaşanan iç çatışmalarda yetim kalan Açelileri kabul etmeye başladık. Şu an yetimhane 86 Açeli kıza sahip çıkıyor" dedi. 

Başer, küçük yaşlarda yetimhaneye kabul edilen kızların tüm ihtiyaçlarının İHH tarafından karşılandığını kaydederek, "Ta ki üniversiteyi bitirinceye kadar bütün ihtiyaçlarını vakıf karşılıyor. Hatta evlilik çağına gelen kızlarımıza maddi yardımlarda bulunuyoruz" diye konuştu. 

5 dönümlük bir arazi üzerine kurulu "İstanbul Yetimhanesi" içerisinde mutfak, yemekhane, kütüphane ile bilgisayar laboratuvarının yanı sıra, mescit, spor, aktivite alanları ve misafirhanenin bulunduğu bir kompleksten oluşuyor. 

Gündüzleri Banda Açe'deki okullarına devam eden yetimlere okul dönüşünde vakıftaki öğretmenler tarafından İngilizce, Arapça ve dikiş, nakış dersleri veriliyor. 

İHH, okullarında başarılı olan kızları başta Türkiye olmak üzere bölgeye yakın ülkelerdeki üniversitelerde öğrenim görmeleri için de ayrıca destek veriyor. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.