Acaristan Müslümanları cami istiyor

Acaristan Müslümanları cami istiyor

Acaristan'da yaşana Müslümanlar bölgelerindeki cami eksikliğini 12 bin imza toplayarak Batum'a yeni cami yapılmasını talep etti

Acara Müslümanları Batum'da yeni bir cami inşa etmek için 12 bin imza topladı

Acara Özerk Cumhuriyeti Müslümanlarının, Batum'da yeni bir cami inşaatına arazi verilmesi talebi ile 12 bin imza topladıkları bildirildi. Gürcistan'ın özerk cumhuriyeti Acara'nın başkenti olan Batum, bölgedeki müslümanların cami ihtiyacını karşılayamadığı için Müslüman halk biraraya gelerek konuyu Başbakan'a ileteceklerini söyledi.

Tiflis Haftası gazetesinin haberine göre, cami için istekte bulunan girişim grubu bir açıklama yaparak, eski camide yer yetersizliğinden dolayı açık alanda ibadet etmek mecburiyetinde kaldıklarını bildirdi.
Blagovest-info internet sayfasındaki habere göre ise, yeni bir cami girişim grubu açıklamasında şehir yetkilileri onlara daha önce bir cami inşa etme için söz verdiklerini, ancak onların bu sözünü tutmadıkları da bildirildi.
Konu ile ilgili olarak Gürcistan Müslümanlar Birliği başkanı Tariel Nakaidze, “Batum şehrinin bugün yeni bir cami ihtiyacı var. Bu bugünün talebi değildir. Senelerdir özellikle Cuma günü ve Bayram namazında Müslümanlar sokaklarda namaz kılmak mecburiyetinde kalıyorlar. Bundan dolayı biz yeni Cami inşaatını istiyoruz. Biz kendimiz komfor değil, çok önemli bir ihtiyacı dile getiriyoruz ve yetkililerin bizi anlayacağını umuyoruz” dedi. 
4 Şubat günü öğle saatlerinde Batum Müslümanlar kendi taleplerini dile getirmek ve girişim grubunun açıklamasını yayınlamak için şehir merkez camisinde toplandı. Grup, 12 binden fazla imzadan oluşan bu açıklamalarını Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis başkanı, Başbakanı, Batum Belediye Başkanı ve uluslararası kuruluşlara göndereceklerini bildirdi.

Gorbaçov döneminde Acaristan bölgesindeki Müslümanları gruplar halinde yeni yerleşim yerlerinde yaşamaya mecbur edilerek Hıristiyan köyleri arasında iskân yerleri oluşturup oralara yerleşildi. 

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.