Abdurrahman İRAZ

Abdurrahman İRAZ

Abu Dabi’den selam ve hizmet haberleri

YENİSİAD (Yeni Sanayici ve İş Adamları Derneği) kuruluşunun üzerinden 9 sene geçti. Hafızam beni yanıltmıyorsa 2003'te kurulmuştu. Bazı gayretler gösterdi ilerlemek ve adını duyurmak için fakat hep yerinde saydı diyelim. Sebebi üzerine çok şeyler söylenebilir elbette ama sadece şunu
söyleyeceğim. YENİSİAD artık o eski piknikçi dernek görünümünden çıkmış gerçekten hizmet eden, varlığını hissettiren ve üyelerinin ufkunu açan, ve yurtdışında iş kapılarını zorlayan, seyahatten ticaret çıkaran ve ticaretini de hizmete emirber eden bir YENİSİAD olmuş.

Said Özadalı’nın genel başkan seçilmesinden sonra, üyelerini organize edip, ve KOSGEB’in de desteğiyle bir hayli yurtdışı gezileri tertip etmiş. Bu gezilerden başarılı neticeler alındığını biliyorum.

Genel başkan sayın Özadalı'nın müteaddit kere ısrarlı tekliflerine rağmen ancak bu son geziye katılmak nasib oldu. 45 kişilik iş adamları heyeti ile üçüncü defa Filipinler yolunda YENİSİAD. Yeşilköy havaalınında BAE‘nin uçağına bindiğimde Özadalı'nın terennüm ettiği seyahat, ticaret, hizmet kelimelerinin altının nasıl dolacağını henüz bilmiyordum. Fakat yolcular uçağa bindikçe bu kelimeler mana bulmaya başlıyordu.

Anadolunun muhtelif şehirlerinden gelen tanıdık işadamlarını görüyordum. Bu gayet tabii bir durumdu. Fakat ara-ara yine anadolunun bir çok dersanesinde rast geldiğim vakıfları görüyordum. Said beye sordum durumu çok kısa bir cevap verdi. Seyahat, ticaret, hizmet.

Yaklaşık 3,5 saat havada kaldık. Uçakta medrese ehli nur talebelerinin ticaret ehli nur talebeleri ile kaynaşmaları ve yine o vakıf kardeşlerin uçaktaki diğer milletlerden insanlarla nasıl hem hal oldukları ve nasıl güzel musahabelerle muhabbetlerle gönülleri fethettiklerine şahid oldum.

Abu Dabi havaalanındayız. 6 saat burada bekleyeceğiz. Uçağımız geceyarısı saat 01.30 Filipinlerin başkenti Manilaya yönelecek ve yine 8 saatlik bir yolculuğa çıkacağız. Ama şimdi Abu dabi havaalanında beşerli-altışarlı gruplar halinde kimisinin elinde Risale ders yapıyor, kimisi Cevşen okuyor.

Aramızda vatanı kurtarmaya çalışan yok amaaaa bakıyorum ve görüyorum ki herkeste aynı dert var: Risaleleri muhtaclara ulaştırmak. İnşaallah Filipinler'deki hizmet haberleri ile gönüllerinizi yoklayacağız.

Saadet ve muhabbetle kalınız. (00.45 -10.05.2012 Perşembe)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum