Abe Ukrayna'da

Abe Ukrayna'da

Ukrayna devlet başkanı Petro Poroşenko ile bir araya gelen Japonya Başbakanı Abe görüşme sonrası yaptığo açıklamada; "Japonya, gelecek seneki G-7'ye dönem başkanlığı sırasında Ukrayna'nın doğusundaki krizin çözümü için çaba gösterecektir" dedi.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Japonya'nın G-7'deki dönem başkanlığı sırasında Ukrayna'nın doğusundaki krizin çözümü için çaba göstereceğini belirtti.
Resmi ziyaretle Ukrayna'ya gelen Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile yaptığı baş başa görüşmenin ardından, ikili heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Görüşme sonrası Japonya'nın Ukrayna'ya vereceği 108 milyar yen'lik kredi anlaşması imzalandı.
Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Japon Başbakanı Abe, "Gelecek sene G-7'ye dönem başkanlığı yapacak olan Japonya, Ukrayna'nın doğusundaki krizin çözümü ve Japonya ile Ukrayna arasındaki ilişkilerin pekiştirilmesi için elinden geleni yapacaktır" dedi.
Abe, Ukrayna'nın doğusunda ateşkes ihlalleri ve bölgesel çatışmaların yaşanmasının çok üzücü olduğuna vurgu yaparak, ülkesinin Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklediğini söyledi.
Japonya'nın doğuda yaşanan olayları güce dayalı olarak gelişmesini kararlı bir biçimde kınadıklarını ifade eden Abe, ülkesinin Ukrayna'ya mali istikrar sağlamak amacıyla 1,5 milyar dolarlık kredi yardımında bulunacağını ve Ukrayna'daki reformların gidişatına bağlı olarak ülkesinin ekonomi, enerji, finans, hukuk ve devlet yönetimine ilişkin reformları desteklemeye hazır olduğunu kaydetti.
Abe'nin ziyareti iki ülke ilişkileri için önem arz ediyor
Poroşenko da, Japonya'ya ve G-7 ülkelerine Ukrayna'nın egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünü desteklemeye yönelik gösterdikleri güçlü destekten dolayı teşekkür ederek, "Dünya ekonomisinin en güçlü, G-7'nin en etkin ülkelerinden birinin liderinin Kiev'e gelmesi, Ukrayna-Japonya ilişkileri için özel bir önem arz ediyor" diye konuştu.
1,5 milyar dolarlık kredi sağlamaya yönelik desteğinden dolayı Japonya'ya teşekkür eden Proşenko, bunun ülkedeki mali istikrarın sağlanmasına yardımcı olacağını belirtti.
Poroşenko ayrıca, Japonya'nın Ukrayna emniyet birimlerinde kullanılmak üzere bin 500 adet çevre dostu motorlu araç hediye ettiğini kaydederek, bunun iki ülke arasındaki verimli işbirliğinin bir göstergesi olduğuna işaret eti.
Daha sonra ikili bin 500 aracın teslim törenine katıldı.

yenisafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.