Abdurrahim Karakoç mezarı başında anılacak

Abdurrahim Karakoç mezarı başında anılacak

Şair Yazar Abdurrahim Karakoç, yarın saat 11'de sevenleri tarafından Ankara Bağlum Mezarlığında mezarı başında anılacak.

 İki yıl önce 7 Haziran 2012 tarihinde vefat eden Şair ve yazar Abdurrahim Karakoç'u anma programına ailesinin yanı sıra Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, parti teşkilatı ve vatandaşlar katılacak.

Şair ve Yazar Abdurrahim Karakoç iki sene önce 'akciğer enfeksiyonu'ndan dolayı uzun süre tedavi görmüş ve 7 Haziran 2012 tarihinde ahirete irtihal etmişti. ‘Mihriban' gibi bir çok tanınmış türkü ve şiirin sahibi olan Karakoç'un eserleri bir çok sanatçı tarafından seslendirildi. 

Abdurrahim Karakoç kimdir?

1932 yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Ekinözü köyünde doğan Abdurrahim Karakoç, çocukluk çağından itibaren şiire ilgi duymaya başladı.

Elbistan Belediyesi'nde 1958-1985 yılları arasında muhasebeci olarak çalışan ve günümüz aşık tarzı şiirinin büyük ustalarından olan Karakoç'un ilk şiirleri Elbistan'da çıkan Engizek gazetesinde yayınlandı.

Temiz Türkçe ve hece vezniyle aşk, gurbet ve sosyal temalı şiirler kaleme alan Karakoç, ironik yazılarıyla geniş kitlelere hitap etti.

''Mihriban'' unutulmazlar arasında

Yazdığı şiirilerden bazıları bestelenerek birçok sanatçı tarafından seslendirilen Karakoç'un bestelenen eserlerinden ''Mihriban'', unutulmaz türküler arasında yerini aldı.

''Yasaklı Rüyalar'', ''Gerdanlık-I-II-III'', ''Parmak İzi'' adlı kitapları bulunan ünlü şairin ''Çobandan Mektuplar'' adlı denemesi de basıldı.

Ünlü şair ve yazar Karakoç'un eserleri şunlar:

Şiirleri: Hasan'a Mektuplar (1965), Hasan'a Mektuplar ve Haberler Bülteni (1967), El Kulakta (1969), Bütün Şiirleri (1973), Vur Emri (1975), Kan Yazısı (1978), Şiirler (1981), Suları Islatamadım (1988), Dosta Doğru (1988), Gökçekimi (1991)

Yazıları: Düşünce Yazıları (1990), Beşinci Mevsim (1990)

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.