Abdullah Yeğin Ağabeyin İslam dünyasına mesajı

Abdullah Yeğin Ağabeyin İslam dünyasına mesajı

Bediüzzaman Said Nursi ile Mehmet Feyzi Efendi için Kastamonu’da Mevlid-i Şerif okutuldu.

Risale Haber - Haber Merkezi

Hizmet Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kastamonu Bediüzzaman Mevlidi Nasrullah Kadı Camii'nin tadilatta olması sebebiyle Kuzeykent Ulu Cami'de  gerçekleştirdi. Mevlid-i Şerif programına Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin ağabey ve Veli Kalyoncu'nun yanı sıra Sabri Okur da iştirak etti. 

foto_galeri-002.gif

Program Kuzeykent Ulu Camii Müezzini Kadir Demircinin tilavet ettiği aşrı şerifle başlarken, aynı cami müezzinlerinden Ayhan Bekiroğlu Tevhid Bahrini, Kuzeykent Merkez Camii İmam Hatibi Said Özdemir Veladet Bahrini okudular.

Mevlid tilavetinden sonra Risale-i Nur'dan ders yapan Abdullah Yeğin Ağabey, ders sonrasında yaptığı kısa konuşmada Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini belirtti. Yeğin Ağabey; günümüzde Müslümanlar arasında fitne ve nifak tohumlarının atılmaya çalışıldığını ve bu menhus planın bazı yerlerde başarılı olduğunu, bazı ülkelerde müslümanın müslümana silah çektiğini, savaştığını hatırlattı. 

Risale-i Nur eserlerinin aynı zamanda kafirler için yazıldığının altını çizen Abdullah Yeğin ağabey; Risale-i Nur'ların iyi okunması gerektiğini, müslüman dünyasında ittihad-ı İslam'ın kurularak İslam dininin yeryüzünde yayılmasının sağlanması gerektiğinin üzerinde durdu.

Programın kapanış ve teşekkür konuşmasını yapan Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinden Veli Kalyoncu Ağabey, bu programların vesile olduğu hayırlardan, devam etmesinin lüzumundan belirtti. Altmış yetmiş yıldır bu yolda devam ettiğini belirten Veli Kalyoncu Ağabey; Risale-i  Nurları tanımasına vesile olan hocası Hafız Osman Efendiden bahsederken, hocasının Bediüzzaman hazretlerinin zalimler karşısındaki kahraman duruşunu anlatmasından ve daha sonra Mehmet Feyzi Efendiyi ziyaretlerinde de okunan eserlerin kendisini çok etkilediğini anlattı. 

Namaz'dan sonra, cami avlusuna kurulan çadırlarda misafirlere yemek ikramında bulunuldu.

Türkiye'nin değişik şehirlerinden ve Kastamonu'dan bir çok kişinin katıldığı programa Kastamonu Belediye başkanı Tahsin Babas, 25. dönem Ak Parti Milletvekili seçilen Metin Ak, Ak Parti İl başkanı Halil Uluay da iştirak etti.

Bediüzzaman Said Nursi, 1936-1943 tarihleri arasında Kastamonu’da zorunlu ikamete tabi tutulmuştu. Bediüzzaman'ın Kastamonu hayatının en büyük meyvelerinden biri de şüphesiz Kastamonu lahikası eseridir. Bununla birlikte Mehmet Feyzi efendi ve Abdullah Yeğin ağabey başta olmak üzere Risale-i Nur hizmetine bir çok talebe Kastamonu'da dahil olmuştu. 

foto_galeri-002.gif

Haberin fotoları için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum