Abdullah Ağa Camisi, yeniden ibadete açıldı

Abdullah Ağa Camisi, yeniden ibadete açıldı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Üsküdar'da restorasyonu tamamlanan 580 yıllık camiyi ibadete açtı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Üsküdar Beylerbeyi'nde restorasyonu tamamlanan 580 yıllık Abdullah Ağa Camisi'ni yeniden ibadete açtı.
 
Müezzinoğlu, cuma namazını kıldıktan sonra çıkışta yaptığı konuşmada, caminin temelinin 580 yıl önce atıldığını hatırlattı.
 
YENİDEN O BÜYÜK ZENGİNLİĞİ YAŞAMAK
 
Bakan Müezzinoğlu, "Esas burada vurgulamak istediğim, 580 yıl önceki eseri yaşatmak, 580 yıl önceki ruhu yeniden bu ülkenin, bu milletin yaşam tarzına, gönül dünyasına, yaşam felsefesine yerleştirebilmeyi, bu eserlerin de buna vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. İnşallah, ülke ve millet olarak 580 yıl öncesindeki medeniyet, ilim, irfan, hak, adalet, huzur ve barış anlayışıyla dünyanın da ihtiyacı olan yeniden o büyük medeniyetin zenginliklerini önce milletçe biz yaşarız, sonra da dünya insanlığına yaşatır noktaya gelebiliriz. İnşallah o ruhun canlanmasına bu eserler vesile olur " şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından Müezzinoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve beraberindekilerle kurdele keserek, açılışı gerçekleştirdi.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.