Abdulkadir Konukoğlu Cami açıldı

Abdulkadir Konukoğlu Cami açıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, camilerin kentlere nefes aldıran mabetler olduğunu belirterek, "Bu mabetlerin en büyük gayesi, insanı imar etmektir" dedi.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun, Karataş - Akkent Şahinbey Oto Sanayi Sitesinde kendi adına yaptırdığı caminin açılışına katılan Prof. Dr. Görmez, “Şehit olarak ebediyete uğurladığımız evlatlarımıza rahmet olsun. Yüce Allah rahmet eylesin. Ailelerine sabır ve metanet ihsan eylesin” diyerek sözlerine başladı.

Kendisinin de Gaziantepli olduğunu anımsatan Prof. Dr. Görmez, “Güzel şehrimize bu mabetleri kazandıran Abdulkadir Bey ve kardeşlerine teşekkür ediyorum. Babaları Sani Amcanın ruhunun da bütün bu hayırlardan haberdar olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

Konukoğlu Ailesinin yakında Fildişi Sahili'ne cami yaptıracağına vurgu yapan Prof. Dr. Görmez, “İnanıyorum ki, Fildişi'ne kimlik olacak bir mabet inşa edilecek. Bütün bu mabetlerin en büyük gayesi, insanı imar etmektir. Mabetler insanın kalbini ve gönlünü imar edecek mekanlardır” ifadelerini kullandı.

Gönül yıkmanın 70 kez Kabe'yi yıkmaya eşdeğer kabul edildiğinin altını çizen Prof. Dr. Görmez, mabetlerin gönüller yapması dileğinde bulundu.

Camilerin, çocukların ve gençlerin sosyal mekanları olmasını isteyen Prof. Dr. Görmez, engellilerin de mihraba kadar ulaşabilmesini sağlamak amacıyla mimari engellerinin kaldırılması gerektiğine dikkati çekti.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da kısa bir selamlama konuşması yaparak, onüçüncü camiyi ibadete açtıklarını, iki cami inşaatının devam ettiğini ifade ederek, konuklara hoşgeldiniz dedi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde caminin açılışı yapıldıktan sonra, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından verilen hutbenin ardından Cuma namazı kıldırıldı.

Törene, Vali Vekili Nursal Çakıroğlu, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren,Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci ve İl Müftüsü Ahmet Çelik de katıldı.

Konukoğlu Ailesi'nden ise SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih, Sami, Hakan ve Cengiz Konukoğlu ile Gaziantep Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Tansu Tuğlu törende hazır bulundu.

 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.