Abdülkadir Badıllı ağabeyin vefatındaki sis perdesi devam ediyor

Abdülkadir Badıllı ağabeyin vefatındaki sis perdesi devam ediyor

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Abdulkadir Badıllı'nın oğlu Said Badıllı ve doktoru Doç. Dr. Hasan Karsen, Badıllı'nın ölümündeki FETÖ şüphesiyle ilgili gazetecilere açıklamada bulundu

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdülkadir Badıllı ağabeyin vefatı üzerindeki sis perdesi kalkmadı. Badıllı ağabeyin oğlu ve doktoru Şanlıurfa'da basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundular.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Abdulkadir Badıllı'nın oğlu Said Badıllı ve doktoru Doç. Dr. Hasan Karsen, Badıllı'nın ölümündeki FETÖ şüphesiyle ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.

Badıllı'nın oğlu Said Badıllı, babasının 12 Kasım 2014'te rahatsızlandığını ve bağırsak yapışması nedeniyle ameliyat edildikten sonra tedavi için Ankara'ya götürdüklerini ve bir süre sonra vefat ettiğini aktaran Badıllı, FETÖ'den aranan Bugün yazarı Tuncay Opçin'in babasının ölümünden sonra attığı tweetlerde kafasında şüpheler uyandığını söyledi.

Opçin'in "Badıllı öldü, bu ölüm geride kalan 5 ağabeyin uyanmasına vesile olur" yönünde bir tweet attığını dile getiren Badıllı, şu değerlendirmede bulundu: 

"Bu tweetin ardından Salih Özcan, Sait Özdemir, Mehmet Kırkıncı, Ahmet Aytimur vefat etti. Yani önce bu tweeti atması sonra arka arkaya bu abilerin vefat etmesi kafamızda ciddi şüpheler uyandırdı. Sonraki tweetlerinde ise 'Abdullah Badıllı ölmüş toprağı bol olsun, Allah dinince dinlendirsin' bunlar gayrimüslimler için kullanılan ifadelerdir. Bu yazar zaten aranıyor yurt dışına kaçmış. Bu tweetler bizde çok ciddi şüpheler uyandırdı."

Babasının FETÖ'ye yönelik açıklamaları nedeniyle düşman ilan edildiğini ifade eden Badıllı, "Risale-i Nuru sadeleştirme adı altında yaptıkları tahrifat, meşhur bedduası, devletimizin dershaneleri kapatmaya yönelik projesine yönelik verdikleri tepkiye yönelik babamın açıklamaları FETÖ'yü rahatsız etti. Hatta 17-26 Aralık Gezi olaylarından sonra Akit gazetesine verdiği röportajında "CIA Gülen'i kullanıyor" demesinin ardından FETÖ 78 yaşındaki babam için 8 yıl hapis davası açtı. Doktorumuzun da şüphelenmesi nedeniyle avukatımız aracılığıyla Ankara'da soruşturmayı başlattık. Bu hainlerin devletimize hesap vermelerini istiyoruz." diye konuştu.

Badıllı'nın özel doktoru ve Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Karsen, Badıllı'nın özellikle dershanelerin kapatılmasıyla ilgili açıklamasına FETÖ üyelerinin sert tepkiler verdiğini söyledi.

Badıllı'nın tedavi için Ankara'ya gittiğini aktaran Karsen, şöyle dedi: 

"Bağırsak yapışıklığı vardı başka da herhangi bir sorunu yoktu, şu an tutuklu olan yoğun bakım hocası tarafından Gazi Üniversitesine gönderilmiş. Oğlu ile telefonla görüştüğümüzde durumu gayet iyiydi sonra bana fenalaştığı bilgisi geldi. Ben de Ankara"ya gittim, orada tetkiklerine bakacaktım. Hemşire hanım geldi tetkikleri elimden aldı. Ertesi gün o bölümün hocası, o da şu anda ihraç edilen doktorlar arasında, onunla görüştüm. 'Neden tetkikleri görmemi engellediniz?' dedim. O da bana, 'Bu tetkiklerin dışarı çıkarılmasını istemiyoruz' dedi. Badıllı abimiz Ankara'ya tertemiz olarak gitti fakat orada karın içi iltihap doluydu ve yapılan tahlillerde her türlü bakteri her türlü mikrop vardı. Hekimlik hayatım boyuncu böyle bir durum görmedim ve ciddi bir şekilde bu durumdan şüphelendim. Bunu ölmeden önce oğluna da söylemiştim zaten."

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydili de AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Isparta Milletvekili Sait Yüce'nin Bediüzzaman Said Nursi'nin 6 talebesinin 9 ayda kalp krizinden ölmesiyle ilgili şüphelerini bildirmesinin kendilerinin de bu yöndeki düşüncelerini arttırdığını söyledi.

Baydilli, amcası Badıllı'nın Şanlıurfa ve Türkiye için önemli bir kanaat önderi ve alim bir kişi olduğunu, ölümüyle ilgili soru işaretlerinin açıklığa kavuşturulmasını beklediklerini dile getirdi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum