Abdülkadir Badıllı ağabey Risale-i Nur'un bir kerametidir

Abdülkadir Badıllı ağabey Risale-i Nur'un bir kerametidir

“Abdülkadir Badıllı Ağabey”i anma programında ilginç bilgiler anlatıldı

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinin anlatıldığı "Anadolu Ağabeyleri" panellerinde vefatının birinci yıldönümünde “Abdülkadir Badıllı Ağabey”i anma programı gerçekleştirildi.

Risale Akademi tarafından düzenlenen panel Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

foto_galeri-002.gif

RİSALE-İ NUR İLE İLGİLİ 19 BİN BELGE TOPLAMIŞTI

Tanıtım filminin ardından açış konuşmasını Risale Akademi kurucu üyesi İsmail Benek yaptı. Badıllı ağabey için daha önce Urfa'da bir program gerçekleştirdiklerini hatırlatan Benek, "Badıllı ağabey şahsıyla ilgili olduğu için bu programa katılmak istemedi. Ancak Risale-i Nur ve Bediüzzaman Hazretleriyle ilgili nerede bir program olsa katılmak için gayret eder ve ev sahipliği yapardı. Badıllı ağabeyin araştırmacı yönü çok kuvvetliydi. Risale-i Nur ile ilgili 19 bin civarında belge vardı. Bunları köy köy gezerek toplamıştı. Vefatından kısa bir süre önce de Ankara'da bulunmuş ve bir çok ders, seminer ve sohbet gerçekleştirilmişti" dedi.

Araştırmacı-yazar Serdar Bilgin, "Abdülkadir Badıllı Ağabeyin Eserleri ve Hayatı" başlıklı sunumunda Badıllı ağabeyin hayatını kısa bir şekilde özetledi.

BADILLI AĞABEY RİSALE-İ NUR'UN BİR KERAMETİDİR

Araştırmacı-yazar Mehmet Polatdemir ise "Abdülkadir Badıllı Ağabeyin Son 15 Günü" başlıklı konuşmasında Badıllı ağabeyin Risale-i Nur'un bir kerameti olduğunu söyledi. Vefatından önce Ankara'daki hizmetlerinde beraber olduklarını hatırlatan Polatdemir, "Badıllı ağabey ilkokul mezunu bile değildir. Ancak çalışmasıyla, azmiyle bir çok akademisyeni geride bırakarak zamanın mühim bir alimi olmuş, bir çok eser yazmıştır. Bu yüzden Risale-i Nur'un kerametidir dedim. Vefatından kısa bir süre önce Ankara'dayken birlikte olduk. Bir çok soru sordum. Çok güzel ve verimli sohbetlerimiz oldu. Bununla birlikte programlara katıldı. Hatta bir ara, 'Biz tedavi olmaya geldik Cenab-ı Hak hizmet fırsatı verdi' dedi" şeklinde konuştu.

KÜRTLERİN SAHİPSİZ KALMAMASI İÇİN ÇOK UĞRAŞTI

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cünet Gökçe ise "Abdülkadir Badıllı Ağabey ile 20 yıl" başlıklı konuşmasında yıllara dayanan dostluklarından örnekler verdi. Badıllı ağabeyin eserlerine dikkat çeken Gökçe, "Badıllı ağabey 'Kürtler gariban bir millet sahipsiz kalmasın, ellerinden tutmazsak menfi kişiler sahip çıkar' endişesi taşırdı. Bu yönde çabaları olmuştu. Nitekim bugünkü durum ne kadar haklı olduğunu gösteriyor" dedi.

Badıllı ağabeyin ehl-i tahkik olduğunu vurgulayan Gökçe, "Hep belgeyle konuşurdu. Madde madde yazar ve cevap verirdi" şeklinde konuştu.

Program yapılan Hatim duası ile sona erdi. 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

foto_galeri-002.gif

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum