ABD'nin Kudüs kararı Esenler'de protesto edildi

ABD'nin Kudüs kararı Esenler'de protesto edildi

ABD’nin Kudüs’ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı, Esenler'de protesto edildi.

ABD’nin Kudüs’ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı, İstanbul Esenler'de protesto edildi.

Esenler Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile ilçedeki binlerce genç, Esenler Dörtyol Merkez Camisi'nde sabah namazında bir araya geldi.

Namazın ardından Esenler Müftüsü Halil Şekerci eşliğinde Kudüs ve dünyadaki tüm mazlum milletler için dua edildi. Gençler daha sonra Filistin konusunda gösterdiği yakın ilgi ve önderliğinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan "Teşekkür Mektubu" için imza kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında ilk imzaları da Bakan Osman Aşkın Bak, AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci ve Esenler Belediye Başkanı Göksu attı.

Bir hafta boyunca Dörtyol Meydanı, Esenler Metro, Turgutreis ESGEV önü ve Üçyüzlü Meydan'a konulan stantlarda imzalanacak "Teşekkür Mektubu" daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, mazlumların yanında olmak için gençlere büyük iş düştüğünü vurgulayarak, "Trump'ın kararı bizim için yok hükmündedir. Esenler'in gençleri sabah namazında Kudüs için buluştu. Birbirimize sımsıkı sarılmalıyız. İslam'ın gücünü hissetmeliyiz, içimizde Kudüs'ün ateşi yanmalı. Sessiz yığınların sesi olmalıyız. Sessiz yığınların sesi olan cumhurbaşkanımızın yanında olmalıyız. Tek yürek olmalıyız, içimizdeki o ateşi diri tutmalıyız." ifadelerini kullandı.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da Kudüs'ün, Allah'ın emaneti olduğunu ve Müslümanlar'ın bu emanete sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Allah'ın emanetine sahip çıkmalıyız. Bunun için Esenler'deki her kardeşimiz seccadesinin başına oturduğunda gönlüyle beraber duasını etmeli ve sadece duayla kalmamalı, bu topraklara oyun kuran oyun kuruculara, 'Bu oyunlar İstanbul'dan, Diyarbakır'dan, Edirne'den geri dönecek' deme duyarlılığını göstermeli." dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de "İstanbul'un her ilçesinde Kudüs için hep beraber ayaktayız. 'Kudüs için ne yapabilirim?' diye sorduğumuz zaman birçok şeyi çözeriz. Bugün Trump'ın kararı için ayağa kalkmamız, gençlerin 'Kudüs için bugün ne yapabilirim?' diye sabah namazında bizlerle oluşu, Selahattin Eyyubi'nin torunu olmaya aday oluşları, bu coğrafyanın en büyük ümididir. Sabah namazlarında Kudüs için birlikte olabildiysek Kudüs'ün fethi yakındır." değerlendirmesini yaptı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.