ABD'nin ilk İslam Üniversitesinden yeni hamleler

ABD'nin ilk İslam Üniversitesinden yeni hamleler

Amerika Birleşik Devletleri'nde 2010 yılında açılan bir Üniversite, Matematik, Biyoloji gibi ilimlerin yanı sıra İslam Hukuku hakkında da dersler veriyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER-Amerika Birleşik Devletleri'nin Berkeley şehrinde 2010 yılında kurulan Zaytuna Koleji, Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk İslam Üniversitesi olma özelliği taşıyor. Kurucuları İslam dinini sonradan kabul etmiş muhtedilerden oluşuyor. Kolejin en önemli özelliği ise Matematik, Tarih gibi ilimlerin yanı sıra İslam Hukuku ve Arapça alanında dersler vermesi.

Kolejin kurucularından Hamza Yusuf, üniversitenin ilk temelleri olan Zaytuna Enstitüsü'nü 1996'da kurmuş. Kendisi şu an bu üniversitede dersler veriyor.

2010 yılında açılan üniversite aradan geçen 7 yıl içinde sürekli büyümesini sürdürüyor. Bunun son örneği, üniversitenin bölgede bulunan eski bir üniversitenin kampüsünü satın alması. Üniversite'in bu yıl 52 öğrencisi bulunuyor. 10 Milyon dolar ödeyerek yeni satın aldıkları kampüs ile hem kendilerine gelen talebi karşılayacak, hem de seminerler ve etkinlikler yapma imkanı bulacaklar. Çünkü Zaytuna, Berkeley'deki araştırma merkezleri ve seminerlerden oluşan bir konsorsiyum olan Graduate İlahiyat Birliği ile ortak olmaya çalışıyor.

Religion News'in haberine göre bu kampüsün içinde sadece seminer imkanları değil, yurt ve ofis imkanları da olacak. Bu da Zaytuna'nın daha uluslararası ve geniş bir hüviyete kavuşacağı anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum