ABD'li sağlık uzmanları uyardı!

ABD'li sağlık uzmanları uyardı!

ABD'li sağlık uzmanları tüm dünyada hızla yayılan Ebola'ya karşı hızlı bir şekilde önlem alınması gerektiğini belirtti. Uzmanlar, Ebola'nın AIDS kadar tehlikeli bir hastalık olduğuna dikkat çekti.

Ebola salgını dünya çapında yayılmaya devam ediyor. ABD'de bulunan Hastalıkları Kontrol Etme ve Önleme Merkezi Başkanı Thomas Frieden Ebola'ya karşı bir an önce gereken önlemin alınması gerektiğini ifade ederek Ebola'nın AIDS kadar tehlikeli bir hastalık olduğuna vurgu yaptı. Frieden açıklamasında Batı Afrika'daki Ebola salgınının AIDS virüsünden farklı olmadığını söyledi. Ebola salgınının ikinci bir AIDS vakası olmaması için hızlı davranmaları gerektiğini belirten Frieden, "30 yıldır halk sağlığı üzerine çalışmalar yapıyorum daha önce buna benzer gördüğüm tek hastalık AIDS'ti" dedi.
 
Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü yayımladığı son raporda Ebola salgını yüzünden 3 bin 860 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ebola özellikle Batı Afrika ülkeleri olan Gine, Sierra Lione, Liberya ile Nijerya'da etkili biçimde görülüyor. 22 Eylül'de Sierra Leone'den Madrid'e getirilen Ebola hastası Manuel Garcia Viejo'ya bakan hemşirenin virüse yakalanmasıyla virüs Avrupa'ya da sıçramıştı.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.