ABD'li Müslümanlar Terörizm'den endişeli

ABD'li Müslümanlar Terörizm'den endişeli

Amerikalı Müslümanlar üzerinde yapılan son araştırma, terörizm akımlarından ABD'li Müslümanların da en az diğer Amerikalılar kadar endişe ettiklerini ortaya döktü.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber- Dünyanın en büyük araştırma şirketlerinden biri olan Pew Research Center'ın Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Müslümanlar üzerinde yaptığı yeni çalışma yine çok konuşuluyor. Kurumun yaptığı araştırmalara göre, son dönemler Müslümanlar ile ilişkilendirmeye çalışılan terörizm ve terör olaylarından Müslümanların da diğer din mensupları kadar endişe ettiklerini ortaya koydu.

İslam adına hareket ettiğini iddia eden DEAŞ, El Kaide gibi terör örgütlerinden endişeli olanlar ve bunların Müslümanlar içinde barınmasını istemeyen ABD'li Müslümanların oranı %82, yani her 10 kişiden 8'i, İslam adına hareket ettiğini iddia eden DEAŞ gibi terör örgütlerinin söylemlerinden ve eylemlerinden endişe ediyor ve lanetliyor. Üstelik bu tepkinin oranı son araştırmanın yapıldığı 2011'den bu güne yüzde 10 oranında artmış.

ABD'li Müslümanlar dışında, küresel çapta terörizm ile arasına mesafe koymuş olan Müslüman sayısı da %70 olarak açıklanmış durumda. Bu sonuç da, Müslümanlar ile terörist grupları ilişkilendirmeye çalışan şer odaklarına güzel bir cevap teşkil etmiş durumda.

Amerikalı Müslümanlar her ne kadar İslam'da bu tür hareketlerin karşısında olsa da, yine azımsanmayacak bir oranda bu hareklerin belli bir tepki sebebi ile olduğunu düşünüyor. ABD'de yaşayan Müslümanların %35'ine göre, DEAŞ ve El Kaide gibi terör örgütleri, belli haksızlıklara ve yapılan zulümlere tepki olarak doğmuş durumda.

Yine de Müslümanların %84'ünün görüşüne göre, tepkilere karşı doğmuş olsa da bu tür örgütlerin eylemleri haksız duruma düşülmesine neden oluyor ve İslamiyet'in dünyada verdiği mücadelenin üstüne büyük bir gölge düşürüyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.