ABD'li Milletvekili: 11 Eylül'den sonra Camileri kapatmalıydık

ABD'li Milletvekili: 11 Eylül'den sonra Camileri kapatmalıydık

Amerika Birleşik Devletleri'nin Oklahoma City bölgesinin meclisteki temsilcisi John Bennett, Charlotesville'deki ABD iç savaşında ırkçıları temsil eden karakterlerin heykelinin kaldırılmasına verdiği tepkiler ile gündemde.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber- ABD'nin Virginia Eyaleti'nde bulunan Charlottesville kentinde bulunan ve ABD İç Savaşı esnasında ırkçıları temsil eden Robert E. Lee'nin heykelinin kaldırılma teşebbüsü ile başlayan olaylar Irkçıların büyük çapta gösterilerine dönüşmüş durumda. Irkçılığın bu derece yükselmesi insanları tedirgin etse de, ırkçı simgelerin kaldırılmasının ABD'nin geçmişindeki karanlık sayfalar ile yüzleşmesi açısından bu heykellerin kaldırılması olumlu karşılanıyor.

Heykellerin kaldırılmasına ABD'li Müslümanlar da olumlu bakanlar arasında yer alıyor. Amerika İslam İlişkiler Konseyi (CAIR) bu konuda çalışma yapan kurumların başında geliyor.

ABD'nin Oklahoma City kentini temsil eden John Bennett ise bu heykellerin kaldırmasına verdiği tepki ile gündeme geldi. Sözleri tam anlamıyla skandal olan Bennett, heykellerin kaldırılmaması gerektiğini söylüyor ve nedenini şöyle belirtiyor;

"Eğer ABD iç savaşı bizim açımızdan felaket ise bunu kabul ederim. Lakin bunun için heykelleri kaldırıyorsak, 11 Eylül saldırılarından sonra da Camileri kapatmamız gerekliydi"

Ünlü sosyal medya sitesi Facebook üzerinden bu mesajı yayınlayan Bennett, ardından kendisine yönelen tepkilere karşı ise Amerika İç Savaşı'nın figürlerine ait heykellerin Amerika genelinde örnek olarak orda olması gerektiğini, yeni jenerasyon Amerikalı gençlerin bu heykellere bakarak kötü olanlardan ders çıkarması gerektiğini söyledi. 

koco.com'un haberine göre Bennett Camilere ilişkin sözlerinin üstünde bir daha durmadı ve anlaşılan o ki özür dilemeyi de düşünmüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.