ABD’li meşhur yazardan müslüman ülkelere çağrı

ABD’li meşhur yazardan müslüman ülkelere çağrı

Amerikalı meşhur yazar Thomas Sowell, wnd’de yayınladığı bugünkü yazısında Ortadoğu’daki mülteci sorununu ve Zengin arap ülkelerinin sorumsuzluğunu işledi.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- Amerikalı ekonomi ve politika yazarı Thomas Sowell, bugün yayınladığı yazısında Ortadoğu’daki Petrol Zengini ülkeleri tenkit etti. Mülteci sorununda en az Avrupa kadar duyarsız davranan Ortadoğu ülkelerine “kapılarınızı sığınmacılara açın” dedi.

Avrupa’daki Mülteci krizinin İnsanlık adına bir trajedi olduğunu söyleyen Sowell, geçmişte Batı dünyasının Ortadoğu’da yaptıklarının bugüne bu şekilde sirayet ettiğini söyledi. Özellikle Amerika Birleşik Devletlerinin Irak politikası ve savaşlarından sonra Ortadoğu’nun bir daha huzuru bulamadığının altını çizen Sowell, gelecekten de endişeli.

Avrupa’da kendini ekonomik ve kültürel olarak dışlanmış şekilde bulan sığınmacılar için şimdilik en iyi çözümün Ortadoğu’nun zengin ülkelerinin sığınmacılara kapı açması olduğunu belirten Sowell, özellikle pek çok şehri ekonomik olarak Dünya ortalamasının üzerinde olan Suudi Arabistan’ın bu konuda kilit rol oynayacağını söyledi.

Batı dünyasının ise Ortadoğu üzerinde ekonomik yatırımlarını arttırmasıyla sığınmacıların Müslüman topraklarında rahat edeceklerini söyleyen Sowell, bütün bunlardan önce tüm Dünya ülkelerinin Ortadoğu’daki insanlık trajedisine son vermek için el ele vermesi gerektiğini savundu

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.