ABD'li market Ramazan ürünleri satacak

ABD'li market Ramazan ürünleri satacak

Amerika Birleşik Devletleri genelinde 850 mağazası bulunan, Türkiye de dahil olmak üzere pek çok ülkede de şubesi bulunan firmanın Ramazan Ayı kararı sevindirdi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Bu yıl ilk kez ABD'li bir perakendeci firma, Ramazan Ayı için özel ürünler üretmeye hazırlanıyor. Party City adlı firma, ABD genelinde 850 ayrı şubesinin yanı sıra, Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın pek çok yerinde faaliyet gösteriyor. 

Önemli günler, kutlamalar ve eğlenceler için süslemeler ve malzemeler üreten Party City, yaklaşan Ramazan Ayı öncesi bir ilke imza atarak Müslümanlara özel ürünler ve seriler üretmeye başladı.

Şirketin perakende başkanı Ryan Vero, müşterilerden gelen talepleri dinlediklerini ve Müslümanlara özel Ramazan Ayı ürünleri üretmeye başladıklarını açıkladı.

Şirketin Ramazan Ayı'na özel hazırladığı süslemeler ve malzemeler Cumartesi gününe kadar New York, Los Angeles ve Sugar Land, Texas gibi şehirlerdeki bazı mağazalarda satışa sunulacak.

Party City'nin Ramazan Ayı için özel ürettiği ürünler ise şu şekilde;  mor, mavi, yeşil ve altın renkte sofra takımları, pankartlar, çıkartmalar, hediyelik çantalar, balonlar, Ramazan fenerleri, Hilal şeklinde aydınlatmalar, Cami şeklinde sokak süslemeleri.

Party City gibi büyük bir firmanın bu kararı alması ABD'de yaşayan tüm Müslümanları heyecanlandırdı. Ülkede son dönemlerde yok sayılmaya başlanan Müslümanlar, bu kararın ardından 'hatırlanmanın güzel olduğu' görüşünde birleşti. Ayrıca Ramazan gibi önemli bir ayda, Party City gibi kaliteli süslemeleri olan bir firmanın böyle ürünler üretmesi, ülkedeki Müslüman mahallelerinin Ramazan ayı boyunca çok renkli olmasını sağlayacak.

Party City'nin bu kararı şirkete büyük kazanç kapısı da sağlayacak. Amerikan Müslüman Tüketici Konsorsiyumunun yayınladığı bir 2014 araştırmasına göre Kuzey Amerika'da yaklaşık 9 milyon Müslüman var ve bu Müslümanların yıllık ekonomideki payı 100 Milyar Dolar'a kadar çıkabiliyor.

“Amerika'da en hızlı büyüyen dini topluluk biziz ve işletmelerin bizim için orada bir pazar olduğunu fark etmeye başladıklarını düşünüyorum” diyor, 39 yaşında Müslüman olmuş olan Jittaun Jones. Jones, iki çocuk annesi sıradan bir vatandaş. 39 yaşında kabul ettiği İslamiyet hayatını kökünden değiştirmiş.

Üç küçük çocuğu olan 29 yaşındaki Mariam Abdelwagad, Parfy City'nin bu kararını sevinçle karşılayan bir başka ABD'li Müslüman. Ona göre, bu karar ülkede kültürünü yansıtmakta zorluk çeken Müslümanlara yardım edecek. Ayrıca Abdelwagad'a göre, ünlü bir firmanın Müslüman kültürüne yatırım yapması, ülkede İslam kültürünün tanıtılmasına da katkı sağlayacak.

Phillytrib'in haberine göre, Party City bu kararla ülkede ilk kez Müslüman kültürü ürünleri satan firma olacak. Daha önce 2010 yılında ünlü perakende firması Wallmart benzer bir girişimde bulunmuş fakat 2-3 ürün seçeneği ile çok sınırlı bir üretim gerçekleştirmişti. Ardından herhangi bir firma benzer bir girişimde bulunmadı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.