ABD'li diplomattan 'insan hakları' istifası

ABD'li diplomattan 'insan hakları' istifası

Kenya'daki ABD Somali Misyonunda görev yapan Shackelford, Tillerson'a yazdığı mektupta Dışişleri Bakanlığının hükümet görüşmelerindeki rolünün azaldığına işaret etti.

Kenya'daki ABD Somali Misyonunda görev yapan ABD'li diplomat Elizabeth Shackelford, Trump yönetiminin insan haklarına öncelik vermemesini gerekçe göstererek istifa etti.

Shackelford, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a hitaben yazdığı ve "Foreign Policy" dergisinde yayımlanan mektubunda, Beyaz Saray'ın dış politikanın belirlenmesinde Pentagon'a daha fazla yetki vermesiyle Dışişleri Bakanlığının hükümet görüşmelerindeki rolünün azaldığına işaret etti. 

ABD'nin Kenya'daki diplomatik etkisi azaldı

Shackelford, mektubunda şu ifadeleri kullandı:

"Son 10 aydır hükümetimiz insan hakları ve demokrasiyi savunma ve desteklemeye olan bağlılığını göstermekte başarısız oldu. Yönetimin mesleğimize gösterdiği kırıcı saygısızlığa karşın dış politikamızı, giderek tehlikeli hale gelen bir dönemde küresel bir felaketi önlemek için büyük önem taşıyan olumlu çizgide tutabilmek için mücadele eden Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına saygım çok derin ancak gün geçtikçe bu görev, nafile bir hale geliyor ve bakanlığın deneyimli, yetenekli çalışanlarının sayısı giderek azalıyor."

Shackelford, "Tillerson'ın, 3 Mayıs'ta bakanlık çalışanlarına yaptığı açıklamada insan haklarının önemine gölge düşüren bir tavır izlemesinden şoke olduğunu" belirtti.

Yaklaşık 7 yıldır Somali, Güney Sudan, ABD ve Polonya'da görev alan ve son 10 aydır Kenya'nın başkenti Nairobi'de çalışan Shackelford, ABD'nin Kenya'daki diplomatik etkisinin de azaldığına dikkati çekti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.