AB'den sığınmacılar için Türkiye'ye 600 milyon euro

AB'den sığınmacılar için Türkiye'ye 600 milyon euro

Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye'nin Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarına toplam 600 milyon euroluk doğrudan destek sağlanacağını açıkladı.

AB Komisyonu, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara daha önceden yapılmış harcamalar için Milli Eğitim Bakanlığı'na ve Sağlık Bakanlığı'na 300'er milyon euro doğrudan kaynak aktarılmasının onaylandığını açıkladı.

Destekleme, Türkiye'nin halihazırda Suriyeli sığınmacıların sağlığı ile sığınmacı çocukların zorunlu eğitimi noktasındaki masraflarına katkı olarak verilecek.

AB 29 Kasım 2015’te düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi'nde Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar için 2017 sonuna kadar 3 milyar euroluk fon sağlamayı taahhüt etmişti.

18 Mart’taki zirvede ise bu bütçenin bitmesi durumunda 2018 sonuna kadar 3 milyar euroluk ek fonun hayata geçirilmesi kararlaştırılmıştı.

Fonların, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların sağlık, eğitim, altyapı, gıda ve diğer ihtiyaçları için geliştirilecek projelere harcanması karara bağlanmıştı.

Türkiye uzun süredir AB’nin Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara yönelik mali yardımını yeterince hızlı aktarmadığını belirtiyordu.

 

NTV

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.