AB'den Nepal'e dev yardım

AB'den Nepal'e dev yardım

Avrupa Birliği (AB), Nepal'e 22,6 milyon avro yardım kararı aldı.

Depremde ölenlerin sayısı 7 bin 356'ya yükselirken Dışişleri Bakanı Mahendra Bahadur Pandey, ülkede bulunan diplomatlarla bir araya geldi.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, "Depremden etkilenenlere yardım malzemelerinin daha hızlı gönderilmesi gerekmektedir. Depremin ardından en acil destek, arama kurtarma ve insani yardım şeklinde sağlanmıştır. Depremzedelerin rehabilitasyonu, hasar gören altyapı ve binaların yeniden yapılması için uluslararası toplumun daha fazla desteğine ihtiyaç duyulmaktadır" ifadesi kullanıldı.

Yardım çalışmalarının özellikle ülkenin kırsal kesimlerinde etkili bir biçimde yapılamadığından endişe duyduklarını belirten Pandey, tüm bağışların başbakanlığa bağlı ulusal yardım fonuna yapılmasını istedi.

Maliye Bakanı Ram Sharan Mahat da kırsal kesimdeki arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından ölü sayısında büyük artış olabileceğine dikkati çekti.

Mahat, "Tüm evlerin yıkıldığını bildiğimiz ancak hala ulaşamadığımız köyler var. Artçı sarsıntılar devam ediyor. Ölü sayısının, halihazırda açıklanandan çok daha yüksek olmasından endişe ediyoruz" dedi.

AB'den 22 milyon avroluk yardım

Bu arada, Avrupa Birliği (AB), Nepal'e 22,6 milyon avro yardım kararı aldı.

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, 16,6 milyon avrosu doğrudan Nepal hükümetine aktarılacak kaynağın kalan kısmının acil insani yardımlarda kullanılacağı belirtildi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.