AB'den Gazze'ye insani destek çağrısı

AB'den Gazze'ye insani destek çağrısı

AB,Gazze’deki insani durumun feci olduğunu belirterek uluslararası hukuka uygun olarak derhal ve engelsiz şekilde insani desteğin ulaştırılmasına izin verilmesi çağrısı yaptı.

Avrupa Birliği (AB), Gazze’deki insani durumun feci olduğunu belirterek uluslararası hukuka uygun olarak derhal ve engelsiz şekilde insani desteğin ulaştırılmasına izin verilmesi çağrısı yaptı.
 
Brüksel’de düzenlenen AB Zirvesi’nde Gazze ile ilgili alınan kararda, varılan ateşkes anlaşmasından memnuniyet duyulduğu belirtilerek, iki taraftan da ateşkese "tam saygı" göstermesi istendi.
 
Gazze’ye yönelik ablukanın kaldırılarak Filistin halkının yaşam koşullarının köklü şekilde iyileşmesini ve Hamas ile diğer militan grupların İsrail’e yönelik tehditlerine son vermesini sağlamaya yönelik müzakerelere devam edilmesi de AB’nin taraflardan talepleri arasında yer aldı.
 
AB kararında, “Gazze’deki tüm terörist gruplar silah bırakmalı” denildi.
 
AB’nin, Filistinlilerin ve İsraillilerin güvenlik, refah ve gönencini artırıcı kapsamlı ve sürdürülebilir bir çözüme katkıda bulunmaya hazır olduğu yinelendi.
 
Gazze Şeridi’nin müstakbel Filistin Devleti’nin parçası olacağının kaydedildiği AB kararında, sadece iki devletli çözüme dayalı bir çözümün uzun ömürlü barış ve istikrar getireceğinin altı çizildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.