AB'den ekonomik milliyetçilik hamlesi

AB'den ekonomik milliyetçilik hamlesi

Avrupa Birliği, Almanya'nın önemli endüstriyel robot şirketlerinden biri olan Kuka'nın Çin'e satılmasına karşı çıkıyor.

Almanya'nın en önemli endüstriyel şirketlerinden biri olan Kuka, Çinli şirketler tarafından satın alma yolunda. Avrupa Birliği yetkilileri ise bu satış sürecine karşı çıkıyor. Avrupa Birliği'nden böyle bir hamlenin gelmesi, dünyada 'ekonomist milliyetçilik' döneminin geldiğine dair yorumlar sebep oluyor.

Konuyla ilgili Avrupa Dijital Ekonomi Komiseri Günther Oettinger, Alman Frankfurter Allgmeine Zeitung gazetesine verdiği demeçte "Kuka endüstri şirketi, Almanya ve AB için oldukça başarılı olan ve sektörde önemli gelişmeler kaydeden bir şirket." dedi. Gazetecilerin Çin'li firmalara satılıp satılmayacağı ile ilgili sorulara cevap veren Oettinger, "Benim pek bir endişem yok" dedi.

Alman siyasetçi Oettinger ayrıca, şirketin sermaye girişi ile ilgili Çin'den herhangi bir talebin olmadığını bu konularda çözümün Avrupa içerisinde çözümün olabileceğini bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde klima ve çamaşır makinaları sektöründe önemli girişimleri olan Çin eşya devi Midea, Alman endüstri devi Kuka'yı satın almak için bir teklif önerisi sunmuştu.

Kuka şirketinden halihazırda yüzde 13.5 hisseye sahip olan Midea, bu hisseleri yüzde 33'e çıkarmak için 5 milyar dolara yakın teklif sunmuştu.

 

 

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.