ABD'den şok itiraf

ABD'den şok itiraf

ABD Genelkurmay Başkanı Joe Dunford, Irak'a danışmanlık için giden bazı ABD askerlerinin öldüğünü itiraf etti.

ABD askeri endüstrisi ve savurnma sanayii ile ilgili haberler veren military.com'dan Hope Hodge Seck'in haberine göre, ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi’nde konuşan Genelkurmay Başkanı Joe Dunford, Deniz Piyadesi Çavuş Louis Carin ile ilgili bir soruya, “Kendisi savaşta öldürüldü” cevabını verdi.

Dunford, Carin’le birlikte Kürdistan Bölgesi’ndeki bir karakolda uğradığı silahlı saldırı sonucu ölen Çavuş Joshua Wheeler’ın akıbetiyle ilgili olarak da aynı ifadeleri yeniledi.

Meclis sorgusunun devamında Genelkurmay Başkanı Dunford'a kaç ABD askerinin Irak'ta öldüğü ya da yaralandığı sorulmadı.

“Birliklerimiz dünyanın bir yerinde görev aldıkları zaman askeri operasyon düzenliyorlar mı” sorusuna Dunford'un olumlu cevap vermesi sonrasında Alaska Senatörü Dan Sullivan şunları söyledi:

“Yönetim, neden askerlerimiz savaştayken, savaşta olmadıklarını söylemenin doğru olmadığını tüm ülke bilirken bu çılgın parendeleri atıyor? Genelkurmay Başkanı, biraz önce Ortadoğu’daki neredeyse herkesin savaşta olduğunu söyledi. Biz onların savaşta olduğunu biliyoruz; neden ABD halkına da onların savaşta olduğunu söylemiyoruz?”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.