ABD'den "Dabık" açıklaması: Türkiye'yi alkışlıyoruz

ABD'den "Dabık" açıklaması: Türkiye'yi alkışlıyoruz

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook Dabık'ın alınmasını değerlendirerek "Harekata katılan Türk ve Suriyeli muhalif güçleri alkışlıyoruz." dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Suriye'nin kuzeyindeki Dabık köyünün terör örgütü DEAŞ'tan alınmasına ilişkin, "Dabık halkını DEAŞ baskısından kurtarmak için yürütülen harekata katılan Türk ve Suriyeli muhalif güçleri alkışlıyoruz." dedi.

Peter Cook, bugünkü basın toplantısına Dabık'ın DEAŞ'tan temizlendiğini vurgulayarak, başladı.

"Türkiye tarafından desteklenen ve DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun da destek verdiği Suriyeli muhalif güçler Dabık dahil 6 kasaba ve köyü DEAŞ'tan kurtardı" diyen Cook, "Dabık'ın kurtarılması askeri ve sembolik önem taşıyor. Dabık, DEAŞ'ın propagandası için öyle önemliydi ki bu terör örgütü dergisine buranın adını vermişti. DEAŞ barbarca zulmünü Dabık'ta da gösterdi ve hatta son zaferinin burada gerçekleşeceğini iddia etmişti. Ama bunun tersine Dabık'ta yenilgiye uğradılar." ifadesini kullandı.

Dabık'ın alınmasında Türkiye ile ABD arasındaki koordinasyondan da özellikle memnuniyet duyduklarını aktaran Cook, "Dabık halkını DEAŞ baskısından kurtarmak için yürütülen harekata katılan Türk ve Suriyeli muhalif güçleri alkışlıyoruz." diye konuştu.

Cook, Dabık çevresinde DEAŞ'ın direniş gösterdiğini, örgüt mensuplarının kaçmasından dolayı memnun olduklarını belirterek, "Kaçmaları DEAŞ'ın Suriye'deki durumunu ve gücünün nasıl azaldığını gösteriyor." değerlendirmesini yaptı.

- DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MEMNUNİYET BİLDİRDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı da terör örgütü DEAŞ için sembolik öneme sahip Dabık köyünün muhalifler tarafından ele geçirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında Dabık’ın DEAŞ’tan kurtarılmasına ilişkin, "Müttefikimiz Türkiye ve DEAŞ’a karşı koalisyon tarafından desteklenen Suriyeli muhalif güçler’in Dabık’i DEAŞ'tan temizlediğine dair haberleri memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

Dabık zaferinin DEAŞ’a karşı sadece askeri bir zafer olmadığını belirten Toner, "Bu aynı zamanda terör örgütünün sapık ideolojisine karşı kazanılmış bir zaferdir." diye konuştu.

TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu, Suriye'de Dabık köyü ve Soran beldesini DEAŞ'tan almıştı. DEAŞ'ın bir yayın organına adını veren Dabık, örgüt için sembolik öneme sahip. Örgüt, Dabık'ta "Müslüman olmadığına inandığı güçler" ile yapacağı savaşla "kıyamet"in başlayacağına inanıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.