ABD'deki Müslüman Derneği 25. Yılını kutladı

ABD'deki Müslüman Derneği 25. Yılını kutladı

Amerika Birleşik Devletleri'nin İndiana eyatetinde 25. yıl önce zorluklar ile kurulmuş olan Kuzeybatı İndiana İslam Merkezi, 25 güzel yılı bölge Müslümanları ile kutladı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Kuzeybatı Indiana İslam Merkezi'nin kurucu üyelerinden olan Safadi, Müslüman cemaatinin bu alandaki ilk günlerini hatırladı. 1990'ların başında küçük bir grup Müslümanın, Crown Point'deki mülklerini manevi bir ev inşa etmek için sattığını ve binbir uğraşla kurulduklarını hatırladı.

Buradaki Müslümanlar, çocuklarının inançlarını, mirasını ve dillerini bilerek büyümeyeceğinden korkuyorlardı. Kültürel meşalelerini, yerli ülkelerinde kendilerine verilen mirası çocuklarına da verebilmek için uğraş gösterdiler.

1992'de Müslüman liderler, çoğunlukla mısır tarlaları ile çevrili Colorado Caddesi'ndeki 10 dönüm arazi için 36.000 dolar ödedi.

Merkezi bir mütevelli heyeti olan Safadi, "Ancak bir komşumuz merkezimizi evlerinin yanına inşa etmemizi istemedi," dedi.

Bu komşu halka açık toplantılarda da İslam Merkezi'nin kesinlikle kurulmasına karşı olduğunu belirtmiş. Safadi, 1992'de başlarına gelen bu olayda, komşunun ikna edilme sürecini şöyle anlatıyor;

" Bize muhalefet eden isimler oldu. Biz de ev yapımı baklavalar ile onları ziyarete gittik. Eğer bölgedeki herkes onay vermezse merkezi kurmamız mümkün görünmüyordu."

"Bölgedeki bazı önyargılı kişiler, bizi yapacağımız merkeze kitle imha silahı getirecek olmakla suçluyordu. Biz de onlara cevaben;

- Kitle imha silahını ne ile yapacağız? Baklava ile mi?

yanıtını veriyorduk. Bir şekilde onları da ikna edebildik"

Jawad Salam Nammari, Kuzeybatı İndiana İslam Merkezi'ne sonradan katılmış üyelerden biri. Merkez sayesinde Arapça öğrendiğini söyleyen Nammari;

" Burası olmasa İslamiyet'i çok yanlış anlardım. İslamiyet kesinlikle kimseden nefret etmiyor. Bizim dinimiz barış dinidir" ifadelerini kullandı.

İki Müslüman kız, merkezin kurucularına İslam öğretmeleri ve merkezde kendilerini güvende hissetmeleri için teşekkür ettiler. Etkinlik içinde bir de çocuklardan oluşan ilahi grubunun konseri de yer aldı.

Chicago Tribune'ün haberine göre dernek 25. Yılını son derece coşkulu biçimde kutlarken, ABD'nin pek çok farklı yerinden gelen Müslüman ve Gayr-i Müslim konuklar da etkinliği son derece faydalı buldu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum