ABD'deki ilk İslam üniversitesine resmi tanıma

ABD'deki ilk İslam üniversitesine resmi tanıma

ABD'nin ilk İslami üniversitesi "Zaytuna College" Amerikan yüksek öğretim sistemi tarafından tanındı.

Kaliforniya'nın Berkeley şehrinde 2010 yılında ABD'nin ilk İslam üniversitesi olarak öğretime başlayan Zaytuna Koleji'nin, Okullar ve Kolejler Batı Birliği'ne (WASC) akredite olduğu belirtildi.

ABD'de özel ve devlet üniversitelerinin akreditasyonundan sorumlu 6 resmi kuruluştan biri olan WASC'nin bu kararıyla, batı yakasında eğitim veren Zaytuna Koleji Amerikan yüksek öğretim sistemi tarafından resmen tanınan akademik eğitim kurumu unvanını aldı.

2010 yılı Eylül ayından itibaren farklı ülkelerden gelen ve farklı ırklara mensup öğrencilerle eğitime başlayan Zaytuna Kolej, öğrencilerine İslam Hukuku, Teoloji ve Arapça'dan oluşan üç ana bölümde eğitim seçenekleri sunuyor.

Hamza Yusuf ile Zaid Shakir adlı, İslam dinini sonradan seçen iki Amerikalının 1996 yılında kurduğu Zaytuna, 2009 yılında sosyal bilimler üniversitesine dönüşürken, 2010 yılında ABD'nin ilk İslam üniversitesi olarak hizmete girmişti.

Hamza Yusuf, okulun akreditasyon kararının ardından yaptığı açıklamada, "İnşallah ve umuyoruz ki bunun arkasından daha fazla Müslüman üniversiteleri gelecektir" dedi.

Yusuf, okulun eğitim hizmetiyle ilgili daha önceki bir açıklamasında ise Müslüman Amerikan vatandaşı olarak bilimsel temele dayalı bir İslam eğitimi verdiklerini ifade etmişti.

Öte yandan, ABD'de yıllardan beri Katolikler için Indiana'da Notre Dame University, Yahudiler için New York City'deki Yeshiva University ve Evangelistler için ise Massachusette'ki Wheaton College dini bazlı eğitim veren üniversiteler arasında bulunuyor.

sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.