ABD'de Türk camisine saldıranlardan 3'ü yakalandı

ABD'de Türk camisine saldıranlardan 3'ü yakalandı

Olayın islamofobik olmadığı, Porto Rico asıllı gençlerin başka binalara da zarar verdikleri öğrenildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Ahıska Türk Amerikan Dernekleri Konseyi’nin ABD’nin Massachusetts eyaletinde yaptırdığı "Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi ve Camisi"ne taşlı saldırı gerçekleştiren saldırganlardan 3'ü yakalandı.

AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi Başkanı Mehdi Osmanlı, 5 kişi oldukları belirlenen saldırganlardan 3'ünün yakalandığını söyledi. Saldırganların yaşlarının 14-16 arasında değiştiğini kaydeden Osmanlı, Porto Rico asıllı oldukları öğrenilen gençlerin başka binalara da zarar verdikleri bu nedenle olayın islamofobik bir boyutunun olmadığını kaydetti. Osmanlı, Türk makamlarının olayla yakından ilgilendiğini ve kendilerini yalnız bırakmadıklarını da sözlerine ekledi.

Massachusetts eyaletinin West Springfield kentindeki Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi ve Camisi 10 Haziran günü kimliği belirsiz kişilerce taşlı saldırıya uğramıştı. En az 5 kişi olduğu tespit edilen saldırganlarla ilgili olarak polis soruşturma başlatmıştı. Cami mart ayında AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve beraberindeki heyetin katılımıyla hizmete açılmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum