ABD'de oy verme işlemi sürüyor

ABD'de oy verme işlemi sürüyor

ABD'de yaşayan Türk vatandaşları, milletvekili genel seçimleri için Washington, New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Boston ve Miami'deki temsilciliklerde oy kullanıyor.

ABD'de yaşayan Türk seçmenlerin, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy kullanma işlemleri devam ediyor.

Yaklaşık 14 bin seçmenin bulunduğu başkent Washington’daki Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde şu ana kadar bin 400 oy kullanıldı.

ABD genelinde oy verme işlemleri 31 Mayıs saat 19.00’a kadar devam edecek.

Büyükelçilikte oyunu kullanan Mehmet Zeren, AA muhabirine, yurtdışında oy kullanarak, kendisini Türkiye'ye daha ait hissettiğini söyledi. 1983 yılından beri ABD'de yaşayan Zeren, yaklaşık 22 senedir ilk defa Türkiye'deki bir seçim için sandık başına gittiğini belirtti. Yurtdışından bile ülkedeki siyaseti takip etmeye çalıştıklarını anlatan Zeren, "Daha önce oy kullanmak gibi bir hakkımız yoktu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu hakkımız doğdu fakat benim vaktim olmamıştı" dedi.

Türk vatandaşları, seçimde başkent Washington’ın yanı sıra New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Boston ve Miami olmak üzere 7 şehirde oy kullanıyor.

New York'ta 4 bin 122 Türk seçmen oy kullandı

Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu'nda da oy kullanma işlemleri devam ediyor.

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başkonsolosluk'ta oy verme işlemlerinin 12 gündür sorunsuz bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine oranla katılım oranının yüksek olduğunu ifade eden Yalçın, 12 günde New York bölgesine kayıtlı 34 bin 757 seçmenden 4 bin 122'sinin oylarını kullandığını, bunun da yaklaşık yüzde 12'ye tekabül ettiğini kaydetti.

Yalçın, "4 gün daha olduğunu düşünürsek bu rakamın daha da artacağını ve yüzde 15'lere en azından yaklaşacağını umuyoruz" dedi.

Hafta sonu oy vermeye gelen vatandaşların sayısının arttığını da belirten Yalçın, ''Bugüne kadar sorunsuz bir seçim geçirdik. Ne kadar çok sayıda seçmenimiz oy kullanırsa biz görevimizi daha iyi yerine getireceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yalçın oy kullanma işleminin 31 Mayıs saat 19.00'da sona ereceğini de anlatarak, ertesi gün oyların parti temsilcilerinin de içinde bulunduğu bir grup tarafından THY'nin tarifeli seferiyle İstanbul'a götürüleceğini sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.