ABD'de öğrencilerin yüzde 51'i fakir

ABD'de öğrencilerin yüzde 51'i fakir

ABD'de ilk ve orta dereceli devlet okullarında eğitim gören öğrencilerden "yoksul" olarak tanımlananların oranının son yıllarda artarak yüzde 51'e çıktığı belirtildi.

ABD'nin güneyindeki eğitim eşitliğini savunan ''Southern Education Foundation'' (Güney Eğitim Vakfı) adlı kuruluşun yaptığı araştırmaya göre, ülkede ilk ve orta dereceli devlet okullarına giden öğrencilerin yarısından fazlası yoksullardan oluşuyor.

Eğitim İstatistikleri Ulusal Merkezi'nin 2013 yılındaki verilerini analiz eden "Güney Eğitim Vakfı" araştırmasında, devlet okullarına giden yoksul öğrencilerin sayısındaki artışın devam ettiği ve ülkede ilk defa düşük gelirli ailelerin çocuklarının okullardaki oranının yüzde 51'e ulaştığı belirtildi.
Araştırmada, 1989 yılında bu oranın yüzde 32 olduğu, 2006'da ulusal ortalamanın yüzde 42'ye ve 2011'de de yüzde 48'e çıkarak "Büyük Buhran"dan sonraki en yüksek düzeye ulaştığı bildirildi. 
ABD'de yoksul öğrencilerin en yüksek olduğu bölgeler güney ve batıdaki eyaletler. Mississippi eyaletinde yoksul öğrencilerin oranı yüzde 71. Bu oranla listenin en üstünde Mississippi yer alırken, devlet okullarında yoksul öğrenci oranının en düşük olduğu eyalet yüzde 27 ile kuzeydoğudaki New Hampshire oldu

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.