ABD'de Myanmar tasarısı kabul edildi

ABD'de Myanmar tasarısı kabul edildi

ABD'de, Myanmar hükümetinin Rohingya Müslümanlarına yönelik işkenceyi sona erdirmesi ve ülkedeki tüm etnik ve dini azınlıkların insan haklarına saygı göstermesine yönelik karar tasarısı kabul edildi.

ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nde, Myanmar hükümetinin Rohingya Müslümanlarına yönelik işkenceyi sona erdirmesi ve ülkedeki tüm etnik ve dini azınlıkların insan haklarına saygı göstermesine yönelik karar tasarısı kabul edildi.

Komite Başkanı Cumhuriyetçi Parti California Milletvekili Ed Royce'un yönettiği oturumda, Myanmar hükümetinin, çoğunluğunu Rakhine bölgesinde yaşayan 800 binden fazla Rohingyalıya yönelik işkenceyi sona erdirmesi, ülkedeki tüm etnik ve dini azınlıkların haklarına saygı görmesi çağrısında bulunulurken, ABD hükümeti ile uluslararası topluma da Rohingyalılara yönelik zulüm ve ayrımcılığın sona erdirilmesi için Myanmar yönetimini sürekli baskı altında tutma çağrısında bulunuldu.

Tasarı, oy birliğiyle kabul edildi.

Tasarının, nihai kabul için Temsilciler Meclisi Genel Kurulu tarafından onaylanması gerekiyor.
Cumhuriyetçi Parti Florida Milletvekili Ileana Ros-Lehtinen, tasarının, Rohingya Müslümanlarının korunmasına yardımcı olacağını ümit ettiğini söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.