'ABD'de istihbarat çalışanlarının bilgileri çalınmış olabilir'

'ABD'de istihbarat çalışanlarının bilgileri çalınmış olabilir'

Amerikan medyası, Çin ile bağlantılı olduğu düşünülen bilgisayar korsanlarının, yalnızca federal kurumların değil istihbarat ve askeri alanlardaki personelin de bazı hassas bilgilerini çalmış olabileceğini yazdı.

ABD’de, Çin ile bağlantılı olduğu düşünülen bilgisayar korsanlarının, yalnızca federal kurumların değil istihbarat ve askeri alanlardaki personelin de bazı hassas bilgilerini çalmış olabileceği bildirildi.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, ABD’li yetkililer, istihbarat kurumları ve ordu için personelin doldurduğu ve sağlık durumundan sabıka kaydına, aile ve akraba bilgilerinden finansal durumlarına kadar kişilerin ayrıntılı bilgilerinin yer aldığı “Standart 86 Formu”nun bazılarına, bilgisayar korsanlarının ulaştığına inandıklarını söyledi.

Haberlerde, siber saldırının Çin ile bağlantılı olduğu da yazıldı.   

Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA), Ulusal Güvenlik Ajansı ve askeri özel operasyonlar birimi gibi kurumlardaki milyonlarca eski ve şu anki çalışanın bu siber saldırıdan etkilendiği iddia edilirken, olayın, geçen hafta açıklanan 4 milyon federal kurum çalışanının bilgilerinin çalınması konusuyla bağlantılı olup olmadığı bilinmiyor. Ama iki personel veri tabanının da farklı sistemler olduğu ifade ediliyor.  

Konuyla ilgili de henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

"4 milyon değil 14 milyon" iddiası

Öte yandan, Amerikan medyasında yer alan bir diğer haberde, ABD Personel Yönetim Ofisi’nin (OPM) geçen cuma duyurduğu siber saldırıda, bilgileri çalınan eski ve şu anki federal çalışan sayısının 4 milyon değil, 9 ila 14 milyon civarında olabileceği kaydedildi.

Beyaz Saray ise bu haberleri teyit etmedi. Sözcü Josh Earnest, konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

OPM, 5 Haziran'da yaptığı açıklamada, 4 milyon civarındaki eski ve mevcut federal çalışanın bilgilerinin çalınmış olabileceğini bildirmişti. Olayla ilgili ABD İç Güvenlik Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) soruşturma başlatmıştı. 

ABD medyasında siber saldırıdan Çin'in veya Çinli bilgisayar korsanların sorumlu olduğu haberleri yer alırken, yönetim bu konuda herhangi bir yorumda bulunmamıştı. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.