ABD'de Hıristiyan sayısı azalıyor Müslüman sayısı artıyor

ABD'de Hıristiyan sayısı azalıyor Müslüman sayısı artıyor

35 bin kişi ile yapılan araştırma ABD'de halkın Hıristiyanlıktan vazgeçiyor. Geçen senelere göre kendilerini inançsız olarak tanımlayanların sayısı ile birlikte Müslüman olanların sayısında da artış görülüyor.

Haber - Yorum: Serdar ASLAN
RİSALE HABER

"Amerika'nın Değişen Dini Manzarası" isimli araştırmanın sonucuna göre her 10 Amerikalıdan 7'sinin Hıristiyan olduğu 2000'li yıllardan sonra günümüzde büyük değişim ve dönüşümler olduğu görülüyor. Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre, 04 Haziran ile 30 Eylül arası Amerika'da 35 bin kişi ile İngilizce ve İspanyolca olarak yapılan ankette; değişimler sonucunda ABD nüfusunun Hıristiyanlıktan vazgeçerek inanç üzerine yeni bir arayış içerisine girdiği görülüyor. 

Araştırma sonuçlarında rakamların kendilerini inançsız olarak tanımlayanların artışa geçtiğini gösterse de başta İslamiyet olmak üzere başka inançlarda da artış gözlemleniyor. 

Seküler Grupların çalışmaları endişe verici

Ankette yer alan endişe verici gelişmelerden birisi de ülkede sekülarizmin de büyük ölçüde artışa geçmesi.  Pew ortak araştırma direktörü Greg Smith, seküler grupların dini kamusal alanın dışında tutmak için daha örgütlü çalıştıklarını söyledi.

Müslümanlara büyük iş düşüyor

İnançsız olduğunu söyleyen veya kendini bir inançla tanımlayan insanların artış göstermesi, bununla birlikte Hıristiyan nüfusun hızla azalmasında şu sonuçlar çıkarılabilir:

1- Sorgulayan batı toplumu artık Hıristiyanlık'ta aradığını bulamıyor. Kalbini, ruhunu ve aklını tatmin edemiyor.
2- Hıristiyanlıktan kopan inananlar daha iyi bir inanışın arayışına giriyor ve farklı dinleri araştırıyor. Bu arayış ve araştırma sürecinde kendisini inançsız olarak tanımlıyor. Bu süreç içerisinde kendini -bilinçli yada bilinçsiz- ateist, deist, agnostik olarak da tanımlayabiliyor.
3- Seküler grupların etkisiyle din ibadethanelere özgü bir faaliyet olarak lanse ediliyor. Seküler grupların örgütlü çalışmalarının istedikleri gibi bir sonuç verdiği gözlemleniyor. 
4-  İslamiyet'in anlatılması noktasında ABD'de İslami cemaatlere, Sivil Toplum Kuruluşları ve müslümanlara büyük iş düşüyor.


ABD'de Pew Araştırma Merkezi'nin yaptığı  Araştırmadan notlar: 

  • 2007-2014 yılları arasında ateist, agnostik ya da belirli bir inançla kendini tanımlayanlar yüzde 16 arttı.
  • 2007'de kendisini inançsız olarak tanımlayanların oranı yüzde 25 iken bu oran geçen yıl yüzde 31'e yükseldi
  • Ülkede Müslüman ve Hindu sayısında artış gözlemleniyor. Ancak hem Müslümanların hem de Hinduların toplam nüfusa oranı yüzde 1.
  • Yahudi nüfusunun, Amerika'da toplam nüfusa oranı ise yüzde 1,7 - 1,9 arasında değişiyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum