ABD'de 'göçmensiz bir gün' 100'den fazla kişiyi işinden etti

ABD'de 'göçmensiz bir gün' 100'den fazla kişiyi işinden etti

Geçen hafta "göçmensiz bir Amerika"nın nasıl olacağını göstermek amacıyla bir gün grev yapan 100'den fazla kişi işten çıkarıldı.

ABD’de geçen hafta yapılan "göçmensiz bir gün" gösterilerine katılan 100’den fazla kişi işten çıkarıldı.

Amerikan basınında çıkan haberlere göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın göçmenlik politikalarına karşı geçen perşembe birçok kentte düzenlenen "göçmensiz bir gün" yürüyüşleri bazı katılımcıların işlerine mal oldu.

Sadece basına yansıyan hadiseler, "göçmensiz bir Amerika"nın nasıl olacağını göstermek amacıyla bir gün grev yapan 100’den fazla göstericinin işten atıldığını ortaya koydu.

İspanyolca yayın yapan Telemundo 47 televizyonu, New York’un Long Island kentindeki Ben’s Kosher Delicatessen adlı restoranın 25 işçisini cuma günü işten çıkardığını haberleştirdi.

Güney Carolina eyaletindeki bir gemi fabrikasının 21, Oklahoma eyaletindeki bir restoranın 12 ve bir tuğla fabrikasının 30 çalışanının işine son verdiği yerel basında yer buldu.

NBC4’un haberine göre, Tennessee eyaletinin Nolensville kentindeki Bradley Coatings adlı boya şirketi, işe gitmeyerek gösterilere katılan 18 çalışanın işine son verdi.

Ülkede "göçmensiz bir gün" nedeniyle işini kaybeden kişi sayısının basına yansımayan diğer işten çıkarmalarla çok daha yüksek olabileceği belirtiliyor.   AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.