ABD'de başkanın yanı sıra Kongre üyeleri de değişecek

ABD'de başkanın yanı sıra Kongre üyeleri de değişecek

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimi süreci hem ulusal hem de uluslararası basında ilgiyle izlenirken aynı gün başkanlık kadar önem taşıyan Kongre seçimleri de yapılacak

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimi süreci hem ulusal hem de uluslararası basında ilgiyle izlenirken aynı gün başkanlık kadar önem taşıyan Kongre seçimleri de yapılacak.

ABD halkı, 8 Kasım Salı günü sadece ülkenin yeni liderini belirlemeyecek. 100 sandalyenin bulunduğu Senatonun üçte biri, 435 sandalyeli Temsilciler Meclisinin tamamı da aynı gün değişecek.

Son anketlere ve tahminlere göre, 2014 ara seçimlerinin ardından Cumhuriyetçilerin kontrolüne geçen Kongrenin, yani hem Senatoda hem de Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçilerin egemenliğinin en azından Senatoda değişme ihtimali bulunuyor.

 

Senato yarışı

Senato üyelerinin 34'ü bu seçimlerde koltuklarını korumak için yarışacaklar. Bu üyelerin 24'ü Cumhuriyetçi, 10'u ise Demokrat Parti'den.

Senatoda Cumhuriyetçiler 54 koltukla çoğunluğu elinde bulunduruyor. Demokratların, ikisi onlarla hareket eden bağımsız temsilciler olmak üzere sandalye sayısı ise 46. Dolayısıyla bu seçimlerde Cumhuriyetçiler, kritik çoğunluğu ellerinde tutmaya odaklanacak. Diğer taraftan Demokratlar Senatodaki çoğunluğu iki yılın ardından yeniden ele geçirme fırsatına sahip olacaklar.

Temsilciler Meclisi yarışı

Temsilciler Meclisinde sandalye üstünlüğü Cumhuriyetçilerin elinde. Cumhuriyetçiler, 435 üyeli mecliste 246 sandalyeyle çoğunluğa sahip. Demokratların ise 186 sandalyesi bulunuyor, 3 koltuk da boş durumda. Bu da Cumhuriyetçilerin 80 yıldan fazla süredir elde ettiği en güçlü çoğunluk anlamına geliyor.

Demokratların Temsilciler Meclisinde çoğunluğu kazanabilmesi için en az 31 sandalyeyi Cumhuriyetçilerden alması gerekiyor.

 

 


AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.