ABD'de acil durum: Yıkıcı bir fırtına daha yaklaşıyor

ABD'de acil durum: Yıkıcı bir fırtına daha yaklaşıyor

ABD’nin Florida eyaletinde körfez kıyısına doğru ilerleyen Alberto Fırtınası nedeniyle acil durum ilan edildi.

ABD Körfez kıyısına doğru ilerleyen Alberto Fırtınası nedeniyle Florida Valisi Rick Scott, acil durum ilan edildiğini açıkladı.

Vali Scott yaptığı açıklamada, Florida eyaletinde Pazartesi günü etkili olması beklenen Alberto Fırtınası öncesinde acil durum ilan edildiğini duyurdu. Ayrıca Ulusal Muhafızların seferber edilmesi çağrısında bulundu ve yerel yetkililerden acil önlemlerin alınmasını istedi. Florida eyaletinin bazı ilçelerinde zorunlu tahliye işlemlerinin ise en kısa sürede yapılacağını açıkladı.

Tüm Florida'nın yerel yönetimlerine yeterli zaman ve kaynak hazırlamak için tedbir amaçlı acil durum ilan ettiklerini açıklayan Scott, eyalet genelinde aileleri güvende tutmak ve can güvenliklerini sağlamak için sağanak yağmur ve şiddetli su baskınlarına karşı gerekli önlemlerin acilen alınacağını duyurdu.

15 milyon kişi tehdit altında

(NWS) ABD Ulusal Kasırga Merkezi, 2018 mevsiminin ilk kasırgasına Alberto adının verildiğini ve Alberto Fırtınası’nın hızla ABD’ye doğru ilerlediğini açıkladı. Fırtına Küba’nın batı bölgesinden yaklaşık 20 mil güneyinden Florida eyaletinin Key West, kentine ulaşması durumunda etkili olmasının beklenidiğini ve Doğu Louisiana, Mississippi, Alabama, Tennessee ve Florida eyaletlerinin büyük bir kısmınında yaklaşık 15 milyon kişinin etkilenebileceği uyarısında bulundu.

Petrol tesisleri tahliye edildi

Yetkililer,”Meksika Körfezi’ndeki aktif petrol üretim bölgelerine yönelik tehdidini sürdüren Alberto fırtınası nedeniyle Körfez petrol tesislerinden binlerce personelin ise tahliye edildiği açıkladı.

Öte yandan, Florida eyaletini etkisi altına alması beklenen Alberto Fırtınası ile ilgili T.C. Miami Başkonsolosluğu, bölgede Türk vatandaşlarına açıklama yaptı. Açıklamada, yerel ekiplerin acil desteğine gereksinim duyulması halinde Başkonsoloslukla verilen bağlantı üzerinden iletişim kurmaları istenildi. İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.