ABD'de 80 ton petrol okyanusa sızdı

ABD'de 80 ton petrol okyanusa sızdı

Binlerce ton petrolün okyanusa karışmasına neden olan sızıntı sebebiyle California'da acil durum ilan edildi.

ABD'nin California eyaletinde "Plains All American Pipeline" şirketine ait petrol boru hattında başlayan sızıntı, Santa Barbara kıyılarındaki doğal yaşamı tehdit edince eyalette acil durum ilan edildi.

80 TON PETROL OKYANUSA SIZDI
California Valisi Jerry Brown, binlerce ton petrolün okyanusa karışmasına neden olan sızıntı sebebiyle eyalette acil durum ilan ettiğini açıkladı.

Şirket yetkilisi Rick McMichael ise salı günü başlayan sızıntı nedeniyle şu ana kadar yaklaşık 80 ton petrolün okyanusa sızdığını söyledi.

TOPLAM RAKAM BİRKAÇ GÜN SONRA NETLEŞECEK
McMichael, toplam sızıntının ne kadar olduğuna ilişkin kesin rakamın, boru hattının toprak altından geçmesi nedeniyle ancak birkaç gün sonra netleşeceğini belirtti.

YETKİLİLER: KONTROLLER YAPILMIŞTI
Las Flores'deki depodan Gaviota tesislerine petrol taşıyan ve 1987'de kurulduğu belirtilen 18 kilometrelik boru hattında meydana gelen çatlakla ilgili şirket yetkilileri, yakın zamanda rutin kontrollerin yapıldığını ve bir sorunla  karşılaşmadıklarını ifade etti.

BALIK AVI YASAKLANDI
Sızıntı nedeniyle Califonia'nın gözde tatil bölgelerinden Santa Barbara'da balık avı yasaklandı. Petrol tabakasıyla kaplanan Refugio sahil şeridinin temizlenmesi için 130 kişi görevlendirildi.

Üç gün sürmesi beklenen arıtma işlemi için ayrıca 2010 yılında Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısında görev alan Patriot Environmental Services şirketinin de çalışmalara destek verdiği kaydedildi.

1969'DA DA BENZER OLAY YAŞANMIŞTI
Doğal yaşamı tehdit eden petrol sızıntısı, Amerikan tarihinin en büyük çevre felaketlerinden biri olarak bilinen ve Santa Barbara'da 1969 yılında binlerce ton petrolün okyanusa dökülmesiyle sonuçlanan felaketi akıllara getirdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.